Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-15

Markéta Březinová - mládežnická hráčka měsíce

Čtrnáctiletá obránkyně trénovala s ženským A-týmem

Sdílet

Zářijovou mládežnickou hráčkou měsíce Sparty Praha se stala Markéta Březinová, čtrnáctiletá obránkyně z družstva ACS WU15.
Markéta začala s fotbalem v roce 2014 v týmu Běchovických sršňů. Již po jedné sezoně se však stěhovala do Sparty. Slovo má Pavel Klíma, její trenér ve starších žákyních: “Markétka do Sparty přišla už v přípravkách v roce 2015 od kluků z Běchovic, takže se jedná o jednu z nejdéle sloužících hráček v našem týmu. Maky nejčastěji nastupuje na postu stoperky nebo krajní obránkyně. V této sezóně patří k základním pilířům našeho týmu. Nejen proto jsme ji zvolili hráčkou měsíce. Za poslední měsíc udělala velký výkonnostní pokrok a i díky ní jsme vyhráli turnaj v Písku. Markétku musíme pochválit i za její přístup k fotbalu a její pracovitost.”  
Stejně jako ostatní mládežnické hráčky měsíce absolvovala Markéta na Strahově za odměnu trénink s ženským A-týmem. Trénink byl navíc spojený i s B-týmem, jelikož značná část hráček áčka byla na reprezentačním srazu.
"Trénink se mi moc líbil, myslím si, že je to velmi dobrá zkušenost. A že je tu určitě ještě spousta věcí, v čem se musím zdokonalit. Ze začátku jsem byla taková vystresovaná, ale průběhem tréninku to bylo lepší, jak trenéři tak i holky, všichni na mě byli moc milí, za což jsem moc vděčná," sdělila své pocity talentovaná fotbalistka.
"Trénink sám o sobě byl velmi dobrý, začali jsme klasicky rozcvičkou, poté následovaly nějaké ty přihrávky a pak se šlo i na herní věci s balónem, ke konci už byly jen takové běhy, no a po tréninku ještě nějaké to posilko. Jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost si jít zatrénovat s A-týmem žen, za mě velmi dobrá zkušenost, moc jsem si to užila a ještě jednou mockrát děkuju za příležitost!," uzavírá Markéta Březinová.
Předchozí mládežnické hráčky měsíce 
Adéla Trachtová; - srpen 2021
Lucie Horešovská; - září 2020
Zuzana Kožuriková; - srpen 2020

Další novinky