Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Musíme hrát náročný fotbal celých 90 minut

Trenér Sparty Brian Priske před Betisem

Sdílet

Trenér Sparty Brian Priske usedl den před domácím zápasem Evropské ligy proti Betisu před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přečtěte si přepis tiskové konference.
Co jste si vzali z prvního utkání proti Betisu?
Z prvního zápasu s Betisem jsme si vzali hodně dobrého. Hlavně z prvního poločasu. Hráli jsme dobře, dali jsme gól a vytvořili jsme si i další šance. Pak jsme se přesvědčili o tom, jakou individuální kvalitu má Betis. Náš styl hry je ale intenzivní a fyzicky náročný, takže si myslím, že by jim mohl dělat problémy, pokud tempo udržíme celých devadesát minut. Celkově mám ze čtvrtečního utkání dobrý pocit. Bude záležet na našich hráčích. Doufám, že přípravu ve čtvrtek využijeme.
Jak je na tom tým po zdravotní stránce?
Dnes ráno jsme měli na hřišti k dispozici 24 hráčů, plus brankáře.
Může hrát nějakou roli počasí? Na tyhle podmínky nejsou hráči Betisu příliš zvyklí.
Abych byl upřímný, myslím si, že počasí nebude hrát roli. Jsou to profesionálové, hrají po celé Evropě i v nízkých teplotách. Na druhou stranu jsme sledovali hodně jejich zápasů a není pochyb o tom, že jsou v La Lize lepší doma než venku. Doufám, že naši fanoušci nás podpoří, a udělají to Betisu ještě těžší.
Jaký výkon vám zítra udělá radost?
Výkon, který nám zajistí tři body. Hrajeme fyzicky dobře, ve čtvrtek musíme dominovat v útoku i v obraně. V defenzivě musíme hrát prakticky dokonale. Pokud Betisu dáme trochu prostoru, chytnou se a začnou tlačit. Zaslouženě hrají v La Lize. Budeme se muset celých devadesát minut soustředit a být kompaktní. Zároveň si musíme nacházet okamžiky a prostor v útoku, vytvářet si šance. Moc jich na evropské scéně není. Doufám, že ve čtvrtek to bude lepší.
Cítíte důležitost toho utkání? Je třeba zvítězit, aby se Sparta udržela v Evropské lize i na jaře.
Musíme získat body a nejlépe tři. Abychom mohli hrát Evropskou ligu i na jaře, potřebujeme vyhrát. Klíčový bude také poslední zápas proti Arisu Limassol. Pokud se ale chceme udržet v Evropské lize, musíme proti Betisu vyhrát.
Vnímáte, že Betis je v ještě lepší formě než v době prvního vzájemného zápasu?
Náš videoanalytik viděl opravdu hodně jejich zápasů. Hráli jich spoustu doma a už jsem říkal, že jsou doma opravdu dobří. V tabulce jsou třetí, co se týká bodů z domácích zápasů. Ve venkovních utkáních se trochu trápí, ztratili dost bodů. Z fotbalového hlediska bych řekl, že hrají pořád stejným stylem, v podobném rozestavení. Všechno bude záležet na tom, které hráče se rozhodne jejich trenér od začátku nasadit.
Cítíte ze svých hráčů nadšení nebo natěšení vzhledem k tomu, o jak důležitý zápas jde?
Tým působí celkem klidně. Necítím z nich nervozitu a nevidím v tom rozdíl oproti jiným utkáním, abych byl upřímný. Jde o zápas v evropském poháru proti lepšímu týmu, než normálně hrajeme. Hráči k tomu ale přistupují stejně. Jsou to profesionálové a odvádějí dobrou práci. Zítra ze sebe budou muset vydat maximum, ale o tom fotbal je. Jinak si myslím, že jsou hráči v klidu.

Další novinky