Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryŽeny A

Musíme uznat kvalitu soupeře

Trenér Martin Masaryk po utkání v Římě

Sdílet

Sparťanky se v odvetném utkání s Římem sice dostaly do vedení, ale domácí hráčky ve druhém poločase utkání otočily a postoupily do skupinové fáze Ligy mistryň. Přečtěte si pozápasové hodnocení hlavního trenéra Martina Masaryka.
Trenére, po zápase převládá spíš pocit zklamání z vyřazení, nebo hrdost na to, jakým se holky zejména v prvním poločase prezentovaly?
Převažuje zklamání. My chceme vítězit a prohráli jsme i druhý zápas na mezinárodní scéně a naše cesta v Lize mistryň končí. Teď jsme hodně zklamaní, ale musíme uznat kvalitu soupeře. Byli jsme pod velkým tlakem a je škoda, že jsme některé situace v utkání nevyřešili lépe. S prvním poločasem můžeme být spokojeni. V tom druhém jsme nehráli podle očekávání a neplnili jsme si úkoly, které jsme si před utkáním řekli. Mrzí mě to a gratuluji soupeři k postupu do skupinové fáze.
Tři góly jsme obdrželi po rohových kopech soupeřek. Jak moc mrzí ty inkasované góly ze standardních situací?
Standardky na této úrovni rozhodují zápasy. Poctivě jsme se na ně připravovali, měli jsme jasné věci, které jsme chtěli v zápase aplikovat. Důraz soupeře v pokutovém území byl ale větší a tohle jsou chyby, které by se neměly stávat, pokud chcete být úspěšní. Mrzí nás to a ukázalo nám to věci, na kterých musíme zapracovat a do budoucna být lepší. 
Velmi dobrý zápas odehrála Anna Dlasková, kterou jste v prvním poločase přehodil na druhou stranu, aby bránila Haavi. Nepřemýšlel jste, že ji ponecháte na stejné pozici i ve druhém poločase?
Potřebovali jsme pomoci Anetě Dědinové, pro kterou byl úvod zápasu těžký. O poločase jsme se v šatně dohodli, že ji vrátíme na její pozici, abychom mohli více zapojit i levou stranu. Ve druhém poločase jsme to riskli přes Báru Polcarovou. Musíme si to zase zanalyzovat. V tomhle bych ale problém neviděl. Tím hlavním byly standardní situace, které jsme nebránili důsledně.
Najdete i přes prohru nějaká pozitiva, na kterých se dá ve zbytku sezony stavět?
Jsem hlavně rád za každou mladou hráčku, která do zápasu zasáhla. V závěru zápasu nastoupily holky, které ještě před pár měsíci hrály juniorskou ligu a byly na EURU, které se hrálo v Česku. Pozitiva tam jsou, umíme je najít, ale my je musíme přenést do zápasu výrazněji, abychom mohli být na mezinárodní scéně konkurenceschopnější. Protože tady vás každá chybička stojí úspěch.
Jitka Chládeková předvedla několik skvělých zákroků. Souhlasíte, že to byly její dva nejlepší výkony v dresu Sparty?
Každá jedna hráčka, která nosí náš dres, má určitou kvalitu. Jsme moc rádi, že když se nám zranila Saša Vaníčková, tak máme gólmanku, která ji plnohodnotně zastoupí a pomůže týmu. Jsem rád, že Jitka v obou zápasech ukázala svou kvalitu, ale každá hráčka samozřejmě udělala nějaké chyby, které chceme odstranit, abychom byli ještě lepší.

Další novinky