Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Nad Opavou výhra 2:0

Trefili se Kozák a Frýdek

Sdílet

Sparta vyhrála čtvrté utkání v řadě! Domácí duel s Opavou jsme zvládli poměrem 2:0, když se v prvním poločase prosadil opavský odchovanec Libor Kozák a po pauze pak skóre završil střídající Martin Frýdek.
Trenér Václav Kotal nechal pro zápas s Opavou odpočívat několik opor, včetně Bořka Dočkala nebo Michala Sáčka. Nastoupili tak třeba Vindheim, Hanousek, Nita anebo ve své premiéře v základu Adam Karabec.
Úvodní střely na branku se diváci dočkali v osmé minutě, Karlsson si navedl míč do středu hřiště a vypálil. Jeho dalekonosný pokus ale nenadělal problémy brankáři Fendrichovi.
V jedenácté minutě se rozjela nádherná sparťanská akce, která začala Vindheimovým bezchybným zpracováním dlouhého míče. Následně předal Karabcovi, který posunul na Karlssona a ten zase z první oslovil Kozáka. Sparťanský útočník nezaváhal a překonal Fendricha přízemní střelou. Hned po první vážné akci jsme tedy vedli.
Po pár minutách mohlo být vyrovnáno. Po centru zprava hlavičkoval před brankou Dordić, trefil ale přesně místo, kde byl připravený Nita.
Debutant v základní sestavě se mohl prosadit ve 28. minutě! Ke Karabcovi doletěl míč napříč pokutovým územím a na zadní tyči po zpracování vypálil. Fendrich byl včas na zemi a míč vyrazil. Z následného rohu nebezpečně hlavičkoval Hancko!
Pak se na další šanci čekalo hodně dlouho, až do poslední minuty prvního poločasu. Karabec nádhernou průnikovou přihrávkou hledal před brankou nabíhajícího Trávníka, ten se snažil zakončit ve skluzu, ale na míč nedosáhl dřív než Fendrich.
V 52. minutě rozjel Hanousek po levé straně rychlou akci, následně předal míč Hložkovi. Ten se vydal směrem k vápnu, využil volného místa a vypálil, míč ale letěl nad branku.
Hned poté Kanga dlouhým míčem našel za obranou Kozáka, který stál tváří v tvář Fendrichovi. Místo střely ještě přihrával Karlssonovi, který nakonec zakončil, ale opavský brankář si poradil.
Hosté měli velkou šanci na vyrovnání v 66. minutě, od Štetiny se po rohu odrazil míč do Žídka a od něj do tyče. Štetina pak balon odklidil do bezpečí.
Když se zdálo, že se Opava nadechuje po vyrovnání, udeřila Sparta podruhé. Adam Karabec ukázal velkou fotbalovost! Po kombinaci s Hložkem si pohrál se Schaffartzikem, u brankové čáry se uvolnil a nadýchaným míčem oslovil u druhé tyče Frýdka. Ten s přispěním teče jednoho z hostů uklidil míč do sítě!
Na druhé straně vzápětí pálil nebezpečně a tvrdě Juřena, mířil do boční sítě.
V 84. minutě byl zase v akci Hložek, který byl proti Opavě hodně při chuti a chtěl dát gól. Ve středu hřiště k němu spadl míč, Adam se vydal dopředu a nakonec i sám vypálil. Branku ale zase minul.
1 / 48
AC Sparta Praha – SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 11. Kozák, 70. Frýdek, ŽK: Trávník, Hancko, Štetina – Žídek. Rozhodčí: Marek – Vodrážka, Batík
Sparta: Nita – Vindheim, Štetina, Hancko, Hanousek – Karlsson (65. Frýdek), Kanga (75. Mandjeck), Karabec (75. Dočkal), Trávník (46. Sáček), Hložek – Kozák (65. Tetteh).
Opava: Fendrich – Hrabina, Hnaníček, Žídek, Helešic, Mondek (75. Sus), Schaffartzik, Řezníček, Jursa (78. Jursa), Dordić (83. Ščudla), Juřena (83. Texl).

Další novinky