Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Nádherný pocit

Ondřej Čelůstka po vyhraném derby

Sdílet

Sparťani poprvé po pěti letech ovládli derby a stali se Vládci Prahy. Na hřišti k tomu skvělým výkonem pomohl i Ondřej Čelůstka. Obrana s ním ve středu neinkasovala po Rangers ani proti Slavii, a tak mohl Čelda po utkání zaslouženě slavit!

ČELŮSTKA | Nádherný pocit vyhrát derby

Náročný týden jsme dotáhli vítězstvím v derby. Jak to prožíváš?
Je to skvělý, nepopsatelný. Ta atmosféra teď po posledních třech zápasech. Dneska to byl úplný vrchol té naší práce za poslední týden. Stálo nás to spoustu sil, ale o to víc jsme za to rádi.
Vrchol práce asi nejenom za týden, ale za celé období posledních měsíců. V čem jsme se posunuli, že jsme konečně zvládli derby?
Myslím si, že jsme za tím šli neskutečně týmově. Plnili jsme si základní věci jak do defenzivy tak do ofenzivy, odrazili jsme se od těch základů. Přidali jsme naši kvalitu, která tady v té kabině je velká. Je to nádherný.
Ani proti Rangers ani proti Slavii jsme neinkasovali. Je to o to větší radost?
Jasně, o to víc mě to těší, že jsme vzadu znovu s nulou. Je to paráda.
Co jste si říkali o poločase?
Je to ošidné takhle vést o poločase. Jedna inkasovaná branka to může celé otočit a vyvíjet jinak. Ale o to jsme radši, že jsme to zvládli a neinkasovali jsme.
Letná byla po dvou letech vyprodaná, po pěti letech se slavila výhra v derby. Jak sis ty oslavy užil?
Po takové době, to je strašně cenné, že jsme to dneska zvládli. Ještě to bylo v tom třístém derby, jak jsme o tom v týdnu mluvili, že to je událost…Skvělý lidi fantastičtí. A ty oslavy proudí ještě teď, v kabině si to užíváme.

Další novinky