Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-15

Patnáctka v Rakousku na 11. místě

U15 nevyšel turnaj podle představ

Sdílet

U15 odehrála v sobotu 13. srpna Voralpencup v rakouském Bad Wimsbachu. Dění ve skupině bylo velmi vyrovnané a Sparťané hráli o účast v soubojích o medaile až do posledního zápasu. Ten nám však nevyšel a na turnaji jsme nakonec obsadili 11. místo.
Na 8. ročníku Voralpencupu se zúčastnilo 12 týmů z pěti zemí a Sparta v něm figurovala jako jediný český zástupce.
Kluby byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých odehrály dvacetiminutové zápasy se všemi celky. Sparta se v základní skupině B setkala s rakouskými mužstvy FC Admira, Rapid Vídeň a Sturm Graz, německým Norimberkem a slovinským Mariborem.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – 1.FC Norimberk 1:2
Gól: Hroník.
AC Sparta Praha – FC Admira 0:0
AC Sparta Praha – NK Maribor 0:0
AC Sparta Praha – SK Sturm Graz 0:0
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 0:0
Následně se týmy na stejných příčkách ve skupinách utkaly v soubojích o konečné umístění.
O 11. místo
AC Sparta Praha – SV Ried 1:0  
Gól: Topič.
Na turnaji nás reprezentovali tito hráči: Jakisch, Stoulil – Hocek, Střeska, Hroník, Jupa-Williams, Kotíšek M., Sochůrek, Fejfar, Kotíšek V., Shyshkevych, Holinka, Jandovský, Topič.
Trenér Tomáš Kabelák zhodnotil účast svých svěřenců: „Do turnaje jsme vstoupili nejhorším možným způsobem, kdy jsme za 10 minut prohrávali o dvě branky, navíc jsme na nich měli velkou „zásluhu“ my. V utkání jsme neproměnili penaltu a dvě velké příležitosti. Od druhého klání se náš herní projev zklidnil a zkvalitnil. Kromě utkání s Mariborem jsme byli ve všech zápasech velmi aktivní a vytvářeli si brankové příležitosti, avšak právě jejich neproměňování bylo kamenem úrazu. Do posledního duelu s pozdějším finalistou Rapidem Vídeň jsme vstupovali z posledního místa, ale vzhledem k hracímu času 1x20 minut a velkému počtu remíz ve skupině, jsme stále mohli postoupit do finále. Zápas se odehrál ve velkém tempu a se šancemi na obou stranách. Konečná čtvrtá bezbranková remíza v řadě nás odsoudila do utkání o předposlední místo, ve kterém jsme zvítězili. Velkým ponaučením pro nás musí být vstupy do duelů, rychlost a správnost rozhodování v herních situacích a, samozřejmě, proměňování šancí.“

Další novinky