Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Přes Duklu do finále poháru žen

Sparťanky s pražským soupeřem nezaváhaly

Sdílet

V neděli 27. března ženy Sparty za pěkného jarního počasí porazily Duklu 7:0, díky čemuž postoupily do pohárového finále. V něm ještě nikdy nechyběly.
Oba týmy se v březnu střetly už v lize, Sparta duel vyhrála 9:0. A obrovským favoritem byla i nyní, což začala rychle potvrzovat. Dukla se navíc musela obejít bez svého hlavního trenéra Jakuba Kowolowského, který si odpykával disciplinární trest po červené kartě. Hostující lavičce tak velel 22letý Martin Kuchař.  
Zimní posila Chládeková se představila poprvé mezi třemi tyčemi ACS. Sparta o osudu zápasu rozhodla třemi brankami v rozmezí 20. - 23. minuty, kdy se dvakrát přesně trefila Martínková a jednou Pochmanová. Aktivní byly domácí hráčky i dál, ve 34. minutě střední útočnice Martínková zkompletovala svůj hattrick.  
A do poločasu se prosadila i Chlastáková a stoperka Dědinová. O poločase došlo na straně Sparty hned ke čtyřem střídáním, šanci dostaly i hráčky, které jinak nemají takovou minutáž. Ve druhém poločase pak na závěrečných 7:0 zvýšila právě jedna ze střídajících - Slovenka Ondrušová.  
Ve finále poháru dojde na tradiční souboj Sparta – Slavia. Slávistky ve svém semifinále přešly po výhře 1:0 přes Viktorii Plzeň. Místo a datum konání finále bude upřesněno. Nejbližší zápas odehrají fotbalistky Sparty v lize proti Slovácku doma na Strahově v sobotu 2. dubna od 15:00. 
Pohár žen FAČR 2021/22, semifinále 
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 7:0 (6:0) 
Branky: 20., 21., 34. Martínková, 23. Pochmanová, 37. Chlastáková, 45. Dědinová, 72. Ondrušová 
Sparta: Chládeková - Dlasková (46. Koubová), Bertholdová (46. Ondrušová), Dědinová (46. Kavalová), Bartoňová - Chang (46. Šubrtová), Kotrčová, Pochmanová - Ringelová, Martínková, Chlastáková 

Další novinky