Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Přichází Radek Šiler

Mladý útočník přestupuje do Sparty z pražské Admiry

Sdílet

Mladý útočník přestupuje do Sparty z pražské Admiry, kde během patnácti podzimních zápasů ČFL nastřílel jedenáct branek. Devatenáctiletý odchovanec Neratovic, který na Letné podepsal víceletý kontrakt, se zapojí do přípravy B-týmu.
Cesta Radka Šilera začala v Lobkovicích, které brzy vyměnil za celek FK Neratovice, kde strávil většinu svého mládežnického fotbalového života. Pokud je vám klub z Mělnicka ve spojení se sparťanským útočníkem povědomý, máte dobrou paměť, v Neratovicích působil na startu své kariéry také vytáhlý ofenzivní univerzál Tomáš Čvančara, který v létě roku 2023 přestoupil ze Sparty do bundesligové Borussie Mönchengladbach.
Na podzim 2016 se tehdy jedenáctiletý Šiler přesunul na Strahov, kde působil v naší akademii a to s menšími přestávkami až do léta 2019. Následně se stal kmenovým hráčem pražského Meteoru, odkud se po roce stěhoval zpět do Neratovic.
V klubu hrajícím Divizi B strávil dvě sezony, v roce 2022 pak vedly jeho kroky zpět do Prahy, přesněji do Admiry, v jejímž dresu dosud nastoupil do pětadvaceti zápasů, ve kterých zvládl nastřílet čtrnáct branek. Podzim loňského roku byl v podání mladého útočníka obzvlášť plodný, během patnácti utkání rozvlnil síť hned jedenáctkrát, díky čemuž mu patří druhá příčka v tabulce třetiligových střelců. Další góly bude devatenáctiletý Šiler střílet již v rudém dresu.
Ať se ti u nás daří, Radku!

Další novinky