Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Prohra s Táborskem

Rezerva o gól podlehla domácím

Sdílet

K prvnímu výjezdu nové sezony odcestovalo béčko Sparty na jih Čech. Zatímco rezerva v úvodním kole nestačila na Duklu, Táborsko si díky brance Dordiče z prvního poločasu poradilo s Kroměříží. Podobný scénář se opakoval i tentokrát. Svěřenci Petra Janouška podlehli soupeři z Tábora 0:1, když se o jedinou branku zápasu postaral Bojan Dordič.
V úvodních minutách drželi balon především domácí a logicky se tak dostali také do první vážnější šance. Zemanův prudký centr z pravé strany hřiště odvážně zasáhl Šašinka, branku ale těsně minul. Táborsko bylo i nadále aktivní, z čehož ústily také příležitosti v podobě rohových kopů, ty však většinou končily v náruči Nalezinka. Naopak v 10. minutě uspěl v souboji u střídaček Cissé a výborně našel nabíhajícího Schánělce, jehož pokus vychytal Pastornický.
Utkání se pak vyrovnalo a do hry se více dostali i sparťané. Na další nadějnou příležitost se ale čekalo až do 29. minuty, kdy si další z rohových kopů Táborska sebral ze vzduchu Nalezinek a ostrým výkopem přes půlku hřiště vybídl rozběhlého Schánělce k úniku. Sparťanský útočník potřeboval k přesnější a razantnější střele o něco víc sil. V zápětí si Goljan vyměnil míč s Kaštánkem a odcentroval do vápna, Pastornický byl ale připraven.
Ve 34. minutě se poprvé radovali domácí, když se jim balon příhodně odrazil do přečíslení. Šašinka přihrávkou na zadní tyč vyzval k zakončení Dordiče i Koného, ze vstřelené branky se nakonec radoval první z jmenovaných. O tři minuty později mohl srovnat Cissé, proti jeho přízemnímu pokusu z pravé strany vápna se ale znovu vytáhl domácí gólman. V závěru prvního poločasu ještě poslal do sparťanského vápna nebezpečný centr Plachý, před Nalezinkem ho ale na roh odvrátil Kaštánek.
Do druhého dějství sparťané vstoupili s jasným cílem zvrátit utkání na svou stranu a už ve 47. minutě měl k dispozici standardní situaci z pravé strany Ševčík, Pastornický však balon i s lehkými potížemi vyrazil. V 58. minutě prošel po pravé straně Dordič až do vápna a jeho individuální akce nakonec skončila stříleným centrem, který nebezpečně proletěl na hranici brankové čáry.
Následující fázi hry kouskovaly časté fauly. Míč se častěji odrážel z kopaček hráčů Táborska, ani jeden z týmů si však po delší dobu nedokázal vypracovat vážnou šanci. Po faulu na Hodouše ze 73. minuty centroval do vápna Ševčík, ale Kukučkova hlavička byla tečována na roh. Záhy poté letní posila Sparty vystřídala a na hřiště přišel kromě Hranoše také Lukáš Penxa. Pro letenského odchovance šlo o první minuty ve druhé lize.
V 85. minutě byl pokus Kaštánka zblokován na roh, jenže centr od rohového praporku bohužel nenašel hráče v rudém dresu. Sparťané se v závěru vysunutím stoperů snažili získat výškovou převahu ve vápně Táborska, ale místo toho ještě zahrozili domácí. Nejprve se Varačka pokusil obstřelit vyběhnutého Nalezinka, a poté stihl zachytit míč před autovou čarou Mach, nastřelil však pouze jednoho ze sparťanských obránců.
Poslední standardní situaci zahrávali těsně před konečným hvizdem letenští, Kaštánkův míč ale domácí defenziva odvrátila, a rezerva tak podlehla Táborsku 0:1. K příštímu utkání odcestuje béčko do Olomouce, kde se 2. srpna utká s Prostějovem. Na Žižkově se pak sparťanští mladíci představí v neděli 6. srpna, kdy přivítají Chrudim. 
Vyjádření trenéra Petra Janouška:
Do utkání jsme vstoupili aktivně, během prvního poločasu jsme si vytvořili tři jasné gólové šance, které jsme nedokázali proměnit. Po velmi laciných chybách jsme zase dostali soupeře do hry z jedné situace, kdy jsme opravdu trestuhodně ztratili balon a nechali soupeře skórovat. Celý druhý poločas jsme se snažili dobývat velmi dobře organizovaný blok soupeře, ale doplácíme na to, že chceme hrát hezký fotbal a vytvářet si akce, ale ve finální fázi se nedokážeme prosadit.
1 / 57
FC SILON Táborsko – AC Sparta Praha B 1:0 (1:0)
Branky: 34. Dordič (Šašinka). ŽK: 56. Novák – 41. Vydra, 53. Mokrovics, 78. Cissé, 87. Schánělec. Rozhodčí: V. Zaoral – A. Černoevič, L. Lakomý. Návštěva: 1 812.
Sestava Táborska: Pastornický – Tusjak, Novák, Koné, Plachý – Kateřiňák (90+4. Javorek), Bláha – Dordič (90+1. Kalousek), Sojka (62. Mach), Zeman (46. Varačka) – Šašinka (90+1. Foltyn).
Sestava Sparty: Nalezinek – Ševínský, Kukučka, Vydra – Goljan (67. Váňa), Cissé, Kaštánek, Hodouš (74. Penxa) – Mokrovics, Schánělec, Ševčík (74. Hranoš).

Další novinky