Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Remíza se Slavií

310. derby skončilo nerozhodně

Sdílet

Derby označené číslovkou 310 se neslo ve znamení vyspělé taktické bitvy, které poskytlo spoustu napínavých momentů a emocí, avšak žádné góly. Po bezbrankovém výsledku tak držíme na prvním místě ligové tabulky náskok čtyř bodů.
Čtyři dny po postupu do semifinále MOL Cupu přes Slavii čekalo dva odvěké rivaly další střetnutí, tentokrát v rámci 23. ligového kola. Ze zdravotních důvodů nemohli do utkání zasáhnout David Pavelka a Jakub Pešek. Úvodní sestava vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín.
Posilněni ohlušujícím rykotem vstoupili domácí do utkání aktivněji, hned v úvodní minutě potáhl balón po levé straně Matěj Ryneš a nebezpečně jej servíroval do vápna. Chvíli na to se zase ocitl po přihrávce Kuchty v dobré pozici Lukáš Haraslín. Úvodní tlak ale hosté přečkali a většina poločasu se následně nesla ve znamení vyspělé taktické bitvy.
Ve 25. minutě se po rychle rozehrané standardce Krejčího hnali na bránu Kuchta s Birmančevićem, prvnímu jmenovanému zvládl však Zima na poslední chvíli ukopnout mič. O deset minut později táhl rychlý protiútok Haraslín, byl ale nevybíravě zastaven Schranzem, který vyfasoval první kartu zápasu. Chvíli na to se prosmýkl po pravé straně Preciado a vytvořil pořádný závar před Staňkem.
O poločasové přestávce přichystal realizační tým hned dvojnásobné střídání, na hrací plochu z kabiny vyběhli Victor Olatunji s Asgerem Sørensenem. Sparťané zvyšovali tlak, po hodině hry se jim vydařil presink, po kiterém se Haraslín ocitl tváří v tvář Staňkovi, domácí však z této situace vytěžili pouze roh.
Na závěrečnou dvaceti minutovku vyslal Brian Priske do hry Tomáše Wiesnera a Markuse Solbakkena, kteří nahradili Matěje Ryneše S Qazimem Lacim. V 78. minutě po krásné průnikovce Krejčíhgo pálil těsně vedle pravé tyče Haraslín, kterého vzápětí nahradil na trávníku Indrit Tuci. Tři minuty před koncem základní hrací doby se hlavní rozhodčí po intervenci VARu rozhodl pro červenou kartu pro Angela Preciada, který tak musel předčasně do kabin. Více už se v utkání nestalo, a tak se oba týmy musely smířit s bodem za remízu.
1 / 129
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:0
ŽK: 72. Vitík, 82. Kairinen, 90. Birmančević – 36. Schranz, 45. Vlček, 67. Zima, 81. Masopust. ČK: 87. Preciado. Rozhodčí: O. Pechanec - I. Nádvorník, K. Hájek (J. Všetečka) | VAR: J. Petřík | AVAR: J. Pečenka.
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Panák (46. Sørensen), Krejčí – Preciado, Kairinen, Laci (70. Solbakken), Ryneš (70.Wiesner) – Birmančević, Kuchta (46. Olatunji), Haraslín.
Sestava Slavie: Staněk – Vlček (75. Tomič), Holeš, Zima – Douděra (68. Provod), Masopust (87. M. Jurásek), Oscar, Bořil – Jurečka (75. Van Buren), Chytil, Schranz (46. Diouf).

Další novinky