Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Remíza v Uherském Hradišti

Sparťanky ztratily body

Sdílet

V závěrečném kole základní části 1. ligy žen hrály sparťanky se Slováckem nerozhodně 2:2. V Uherském Hradišti na tribuny Městského stadionu Miroslava Valenty dorazilo celkem 325 diváků.
Sparta měla v prvním poločase více ze hry, do zakončení se dostávala především aktivní Paulenová. Ale byly to domácí hráčky, kterým se podařilo vstřelit branku jako první. V 31. minutě v rámci rychlého brejku Aneta Polášková vysunula dopředu Nyby a Američanka se trefila přesně - 1:0.  
Sparťanky snížily brzy po přestávce. V 48. minutě centrovala před bránu domácích Paulenová a Beckman se krásně položila do hlavičky - 1:1.  
Ani remízový stav ale samozřejmě hostujcím hráčkám vyhovovat nemohl. Do hry se v 64. minutě dostala Lucie Martínková, od Bertholdové hned přebrala kapitánskou pásku. Jednalo se o první zápas zkušené útočnice v této sezoně, naposledny nastoupila v dubnu 2023.  
Sparťanky hrály na riziko a Slovácko toho dokázalo využít dalším brejkem, když se v 66. minutě prosadila Aneta Polášková střelou levou nohou přesně k tyči - 2:1.  
V nastaveném čase fotbalistky Sparty ještě srovnaly, míč na střelu připravila v pokutovém území Bartoňová pro Bužkovou, která zakončila ještě o vzdálenější tyč, od níž se míč odrazil do sítě - 2:2. Více už se toho ani na jedné straně nestalo, takže zápas vítěze nenašel.  
Remízový výsledek pro sparťanky znamená, že ztráta na první místo v tabulce narostla na sedm bodů. Do konce ligy zbývá šest zápasů nadstavbové části. V té se mezi sebou utkají Slavia, Sparta, Slovácko a Liberec. 
1. liga žen, 14. kolo 
1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 2:2 (1:0) 
Branky: 31. Nyby, 66. A. Polášková - 48. Beckman, 90.+3. Bužková  
ŽK: 69. Klímová, 69. Krejčířová, 72. Jančářová - 33. Bartoňová, 81. Dlasková 
Slovácko: Fraňková - A. Polášková (90.+1. Ohlídalová), Klímová, Nyby, Trčková, Krejčířová (70. Jančářová), V. Polášková, Jonášová, Střížová (76. Škerdová), Obadalová, Kashima (76. Ferencová) 
 
Sparta: Kožuriková - Bertholdová (63. Bužková), Pochmanová, Dědinová (72. Dlasková) - Beckman, Bartoňová, Kotrčová, Sonntagová, Paulenová (72. Cvrčková) - Kožárová (63. L. Martínková), Polcarová (46. Chang) 

Další novinky