Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Seron v eChampions League na playoff nedosáhl

V nabité konkurenci eChampions League Seron neobstál

Sdílet

Vítězství v letošní e:LIZE náš klub kvalifikovalo do eChampions League v Londýně, což je jeden z nejprestižnějších turnajů roku s prizepoolem ve výši 6,5 mil. Kč. Seron se tak jako historicky první Čech dostal do základní skupiny mezi nejlepší hráče světa, Emerickson odcestoval s ním a ujal se role kouče a mentální podpory.
Celkem 41 hráčů z 34 předních evropských klubů bylo nalosováno do osmi základních skupin. Seron hrál v pětičlenné skupině H, odkud do playoff postupovali nejlepší tři. Jeho prvním soupeřem byl velmi zkušený vicemistr španělské ligy NachoAbella (Real Oviedo), na jehož herní styl se Seron nedokázal během celého zápasu přizpůsobit a prohrál poměrem 1:6. Druhým soupeřem byl Seronovi francouzský hráč a pozdější vítěz celé skupiny NKantee (PSG).V tomto zápase Seron dominoval a uštědřil francouzi vůbec jedinou turnajovou porážku, když vyhrál 5:1. Se skóre 1-1 na zápasy a vzhledem k výsledkům ostatních zápasů ve skupině tak Serona čekal možná nejdůležitější duel, který mohl rozhodnout o jeho eventuálním postupu či nepostupu do playoff. Zápas proti skotskému hráči a vicemistrovi anglické ligy Marley (Brighton & Hove Albion FC) se vyvíjel skvěle. Seron více držel míč a kombinačně měl také více ze hry. Skot byl efektivnější v zakončeních a v 90. minutě zápasu bylo skóre nerozhodné 2:2. Rozhodčí nastavil ještě dvě minuty, na jejichž konci měl Marley míč pod kontrolou svých hráčů a hra mu tak dovolila ještě poslední útočnou akci. 46 virtuálních sekund po konci nastavení vstřelil Marley vítězný gól na 3:2 a Seron tak ze zápasu odcházel velmi smolně bez bodu. Jediná zbývající šance pro Serona tak byla drtivě vyhrát poslední zápas a doufat v příznivý vývoj ostatních zápasů ve skupině. Tam proti němu ale nastoupil úřadující mistr světa a jeden z největších favoritů celé eChampions League, němec Umut (RBLZ Gaming). Ten zúročil své zkušenosti z velkých akcí a porazil Serona vysoko 5:1.
S celkovým skóre jedné výhry a tří proher tak Seron ze skupiny nepostoupil. Ukázal, že může hrát proti těm nejlepším a světová EA FC scéna s ním už musí do budoucna počítat. „Udělal jsem maximum, co šlo. Děkuju všem za podporu," vzkázal Seron bezprostředně po vyřazení. Během celého turnaje mu byl velkou podporou i Emerickson, který dodal: „Hrozně jsme po tom toužili, aby se to povedlo, ale na téhle top tier stage se chyby trestají a mini detaily dělají ten největší rozdíl."  
Fotogalerii z turnaje si můžete prohlédnout ZDE

Sdílet

    Další novinky