Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Sørensen prodloužil smlouvu

Dánský obránce spojuje se Spartou svou budoucnost

Sdílet

Asger Sørensen podepsal s klubem nový víceletý kontrakt. Sedmadvacetiletý dánský obránce tak spojil svou budoucnost se Spartou! Ať se Ti v rudém dresu i nadále daří, Asgi.
„Jsem moc rád, že mohu ve Spartě prodloužit svůj kontrakt. Od prvního dne se tu cítím šťastný, což je i jeden z důvodů, proč chci v Praze zůstat. V kabině se vzájemně podporujeme a chceme odevzdávat maximum. To je nesmírně důležité, jelikož z nás takovéto prostředí dělá lepší hráče,“ uvedl po podpisu nového kontraktu.
Rodák z Virklundu obléká sparťanský dres druhým rokem. V červenci 2022 mluvil ve svém prvním rozhovoru o tom, že touží vyhrát trofej. Nezůstal jen u slov a hned ve své první sezoně pomohl vrátit na Letnou mistrovský titul. Vedle medaile pro ligového šampiona si odnesl také cenu pro nejlepšího obránce FORTUNA:LIGY, o které spolu s novináři rozhodují i kapitáni a trenéři všech ligových týmů.
Sedmadvacetiletý obránce tak prožil ve svém premiérovém ročníku v klubu svůj doposud největší úspěch v kariéře. Tím ale jeho příběh nekončí. Na Letné bude nadále pokračovat, krátce po startu jarní části se s klubem dohodl na nové víceleté smlouvě.
Asger dosud odehrál 48 ligových zápasů, ve kterých vstřelil šest gólů a přidal jednu asistenci. Vedle toho přidal dalších 15 startů v pohárových soutěžích, kde se jednou zapsal do listiny střelců. Na dva góly ve sparťanském dresu ale jen tak nezapomene nejen on, ale ani sparťanští fanoušci.
Důležitou branku vstřelil v derby na Letné, kde jsme v závěru ligy porazili v boji o titul Slavii poměrem 3:2, a také v utkání s Dinamem Záhřeb, nad kterým jsme doma vyhráli 4:1 a postoupili do základní skupiny Evropské ligy.
Asgi, gratulujeme k podpisu smlouvy a přejeme, ať se ti v tom nejkrásnějším dresu i nadále daří!

Další novinky