Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Sparťanky prohrály s Wolfsburgem

Nejlepší tým německé ligy vstřelil deset branek

Sdílet

Ve druhém zápase přípravy měly sparťanky možnost poměřit síly s nejlepším týmem německé nejvyšší soutěže.
Úvodní výkop duelu s Wolfsburgem měly na starost sparťanky. Po prvním útoku Sparty se ale míče ujaly hráčky Wolfsburgu. Jejich prvotní střely končily buď blokem sparťanské obrany nebo v rukou Kožurikové. Ve velké šanci se v deváté minutě vyskytla Popp, která ale z bezprostřední blízkosti Kožurikovou nepřekonala. Stejná hráčka hrozila i v sedmnácté minutě, kdy její hlavičku z malého vápna opět zneškodnila naše brankářka.
Po faulu na Sonntagovou měly sparťanky možnost ve 21. minutě ohrozit branku německého soupeře. Ze všech soubojů ve vápně nejlépe vyšla Polcarová, ta ale pálila z pádu a branku tak minula.
O pár minut později už se skóre měnilo. Endemann v situaci dvě na jednu pronikla do vápna, kde našla Popp. Ta měla jednoduchou práci, když zakončila do prázdné branky. Wolfsburg nadále tlačil a po chvíli se v samostatném útoku ocitla také Hagel, ale Kožurikovou překonat nedokázala. Ve třicáté třetí minutě domácí znovu slavily, podruhé v zápase prosadila Popp. Na samotném konci první půle Popp skórovala a poslala Wolfsburg do tříbrankového vedení.
Na začátku druhého poločasu měla po centru Cvrčkové solidní šanci Kožárová. Její střela se ale odrazila o obránkyni a pro brankářku domácích se tak stala neškodnou.
Wolfsburg následně ukázal, proč je aktuálně první v tabulce. V padesáté druhé minutě hráčky Wolfsburgu vstřelily první gól druhé půle. Na ten v následujících pěti minutách navázaly dvěma trefami – 6:0. Na hřiště přišlo několik čerstvých hráček německého týmu. Sparťanky to pocítily, když jejich soupeřky mezi sedmdesátou první a sedmdesátou sedmou minutou dostaly míč za záda Krzyzaniak hned třikrát. Po dalších sedmi minutách Pajor ukončila brankové konto zápasu, které po její trefě čítalo deset branek. 
Přípravný zápas, 19. 1. 2024
VfL Wolfsburg – AC Sparta Praha 10:0 (3:0)
Branky: 25.,43.,45.,55. Popp, 52., 57. Hagel, 71. Kalma, 75.,79. Jonsdottir, 85. Pajor
Sestava Sparty: Kožuriková (46. Krzyzaniak), Dědinová (56. Paulenová), Bužková (69. Bárková), Pochmanová, Sonntagová (33. Kožárová), Dlasková (69. Svobodová), Bartoňová, Cvrčková (69. Truxová), Vyštejnová, Polcarová (69. Trachtová), Motyčková

Další novinky