Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-15

U14 a U15 nastoupí na první ligové kolo

Ohlédnutí se za přípravou a představení kategorií

Sdílet

Po dorosteneckých čekají start i žákovské soutěže. Jako první nastoupí na ligové zápasy kategorie U14 a U15. Na obě mužstva jsme se tak podívali blíže. Ohlédli jsme se za přípravami, představili si hráčské a realizační týmy a také vám přinášíme rozhovory s hlavními trenéry.
U15
Kategorie odstartovala letní přípravu 20. července. Už o pár dní na to se přesunula do Benešova, kde absolvovala pětidenní soustředění (23.7.-27.7.). Před úvodním soutěžním kolem nastoupila do dvou utkání. Souboj s Austrií Vídeň zvládla poměrem 6:3. V generálce na nový ligový ročník remizovala s Brnem 1:1.
Sparťani hrají Českou ligu žáků U15, ve které je čeká první klání ve čtvrtek 10. srpna ve 14:00 na domácí půdě proti Teplicím (14:00).
Realizační tým:
Hlavní trenér: Matyáš Kudela.
Asistenti trenérů: Boris Kočiško, Petr Ťažký.
Kondiční trenéři: Ondřej Proskovec.
Trenéř brankářů: Lukáš Kocourek.
Fyzioterapeut: Tereza Chotačová.
Hráčský tým:
Brankáři: Jakub Mašát, David Schütz.
Obránci: Matěj Federle, Jan Kubíček, Jakub Vosička, Šimon Dresler, Pavel Heisig, Lukáš Matějka.
Záložníci: Chinguun Bolorbold, Martin Vondrášek, Daniel Pospíšil, Lukáš Forejt, Adam Konečný, Petr Prokop, Albert Klečar, Jonáš Nespěšný, Daniel Šebrle.
Útočníci: Lewis Azaka, Viktor Švec, Jan Kos, Tobiáš Krejčí.
Rozhovor | trenér Matyáš Kudela
Jak hodnotíte letní přípravu?
Příprava na sezonu ohromně utekla. Hned po prvních dvou dnech jsme odjeli na soustředění do Benešova, kde jsme měli opět perfektní podmínky. Zbývající část přípravy jsme strávili v domácích podmínkách na Strahově, kde jsme odehráli také obě přípravná utkání. Velkou radost mám hlavně z toho, že se nám během celého období vyhýbala zranění a musím říct, že kluci byli skvěle připraveni už před startem přípravy po plnění svých individuálních tréninkových plánů.
Co vám ukázala příprava a zápasy, které jste během ní odehráli?
Oba duely nám, a hlavně klukům, ukázaly, že je opět čeká, jak tomu každým rokem bývá, po všech stránkách náročnější fotbal. Do přípravy byli zapojeni také dva hráči, kteří bojovali o své místo v kádru. Adam Konečný ze Slovácka a Timur Favorskyi z Radošovic. Adam ukázal své kvality a bude s námi pokračovat, u Timura jsme se i přes jeho velký potenciál zatím pro setrvání nerozhodli.
Jaké jsou vaše cíle do sezony?
Ty jsou jednoduché. Přál bych si, aby hráčům drželo zdraví tak, jako tomu bylo v přípravě a aby jejich výkonnost neustále strmě rostla. Pak vše půjde i s týmem dobře. Hráči však mají před sebou náročné období. Poslední rok v žákovské kategorii nebo přijímačky na střední školu. Věřím však, že kluci vše dobře zvládnou.
U14
Čtrnáctka zahájila přípravu 20.7. tréninkem na Strahově. Od 23. do 27. července se intenzivně připravovala na novou sezonu na soustředění v Jiřetíně pod Jedlovou. Součástí přípravného období byl turnaj v Hradci Králové a dva přátelské zápasy.
Na turnaji jsme dosáhli bilance 6 výher a 3 prohry při skóre 20:8, což stačilo na 4. místo. Dalšími konfrontacemi byly utkání s Austrií (5:2) a Brnem (7:4), ve kterých jsme dosáhli výhry o tři góly.
Sparťani hrají Českou ligu žáků U14 a tvoří dvojičku s patnáctkou. Na první klání tedy nastoupí také 10. srpna doma s Teplicemi. Jediný rozdíl nastává v době výkopu, který je naplánován na 16:00. Kategorie má od léta nového trenéra, kterým je Tomáš Kabelák.
Realizační tým:
Hlavní trenér: Tomáš Kabelák.
Asistenti trenérů: Pavel Šulek, Miroslav Grobár.
Hráčský tým:
Brankáři: Štěpán Dyntar, Benjamin Hruška.
Obránci: David Holoubek, Milan Průša, Fabian Kronberger, Lukáš Müller, Lukáš Hrdlička, Vojtěch Kmeť, Lukáš Havrlík, Adam Hybler.
Záložníci: Karel Klíma, Jakub Tichý, Libor Makovský, Matěj Kropík, Yulian Bihun, Tomáš Hamerník, Vojtěch Faltus, Oliver Šimeček.
Útočníci: Oskar Holinka, Šimon Rus, Matyáš Hrodek, Tobiáš Schejbal, Mykhaylo Mazyarchuk.
Rozhovor | trenér Tomáš Kabelák
Jak hodnotíte letní přípravu?
Pro nás je příprava v podstatě celoroční, protože se nezaměřujeme na nějaké určité cíle nebo období. Pro nás je nejdůležitější hráče celoročně připravovat na další stupeň jejich vývoje, v tomto případě na plnohodnotný přechod na velké hřiště a s tím spojené nové věci v oblasti techniky, taktiky, kondice, ale i psychiky.
Co vám ukázala příprava a zápasy, které jste během ní odehráli?
V letním období jsme po soustředění odehráli turnaj v Hradci Králové, kde jsme měli možnost vidět všechny hráče poměrně širokého kádru. Na turnaji jsme sehráli povedená i méně povedená utkání. Následovaly dva zápasy s kvalitními soupeři FK Austria Vídeň a FC Zbrojovka Brno. Výsledkově jsme obě utkání zvládli, herně se nám ukázaly rezervy, které jak individuálně, tak týmově, máme. Po vstupu do mistrovské soutěže nás ještě čekají turnaje v Teplicích a mezinárodní v chorvatském městě Pretetinec.
Kategorii jste přebral přes léto. Měl jste už dost času na to poznat kluky?
Hráče jsem samozřejmě znal už před jejich převzetím z loňské sezony, kdy jsem několik zápasů U13 viděl, ale také z naší partnerské základní školy Marjánka. Pro bližší poznání nám posloužilo zejména soustředění, kterého jsme naplno využili.
Jaké jsou vaše cíle do sezony?
Náš cíl je vždy stejný. Během společné práce posouvat schopnosti a dovednosti hráčů na vyšší úroveň a pomoci jim co nejvíce k jejich fotbalovému snu.

Další novinky