Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-15

U15 vítězem Nisa Cupu

Za sebou jsme nechali Bayern či Brighton

Sdílet

Liberec hostil v pátek 25. a sobotu 26. srpna velký mezinárodní turnaj pod názvem Nisa Cup. Zúčastnily se na něm i týmy ze zahraničí – Bayern, Brighton a Lyngby. Sparťani tuto akci zvládli velmi dobře a stali se jejími celkovými vítězi.
Na dvoudenním turnaji startovalo osm týmů – pět z Česka a po jednom zastoupení měly na akci Dánsko, Anglie a Německo. Mužstva byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech a hrálo se o čtyři místenky do finálové skupiny. Ostatní celky čekala skupina o 5.-8. místo. Turnajové zápasy se hrály na 1x30 minut a finále na 2x20 minut.
Skupina A (hřiště FK Turnov) Skupina B (hřiště Letka)
FC Bayern Mnichov AC Sparta Praha
FK Ústí nad Labem Brighton & Hove Albion FC
Lyngby Boldklub FC Hradec Králové
SK Sigma Olomouc FC Slovan Liberec
Základní skupina :
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 0:0
AC Sparta Praha – Brighton & Hove Albion 0:0
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 2:0
Góly ACS: Prokop, Krejčí.
Po dvou bezbrankových remízách jsme v posledním klání bodovali naplno s Hradcem. Se ziskem pěti bodů jsme se probojovali do finálové skupiny z druhého místa za anglickým týmem.
Finálová skupina:
Výsledek z utkání s Brightonem se přenášel do této fáze, do které se ze skupiny A kvalifikovaly oba zahraniční celky.
AC Sparta Praha – Lyngby Boldklub 0:1
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 1:0
Gól ACS: Krejčí.
Po prohře s Lyngby jsme zdolali německý Bayern a v součtu ostatních výsledků jsme si zajistili místenku do finále turnaje, které se hrálo na hlavním stadionu U Nisy. Naším soupeřem bylo dánské Lyngby, kterému jsme měli co vracet.
Finále:
AC Sparta Praha – Lyngby Boldklub 1:1, 3:2 po penaltách
Góly: 23. Šebrle – 33. soupeř.
Nominace Sparty: Mašát, Schütz – Dresler, Matějka, Vosička, Kubíček, Federle, Průša, Heisig, Klečar, Makovský, Šebrle, Vondrášek, Konečný, Forejt, Krejčí, Prokop, Pospíšil.
Konečné pořadí :
  1. AC Sparta Praha
  2. Lyngby Boldklub
  3. FC Bayern Mnichov
  4. Brighton & Hove Albion
Trenér Matyáš Kudela hodnotí Nisa Cup: „V základní skupině měla naše výkonnost vzrůstající tendenci. Po ne příliš přesvědčivém výkonu v utkání s Libercem jsme odehráli dobrý zápas s mužstvem skvělých individualit – Brightonem. V posledním duelu s Hradcem jsme se prezentovali nejlepším výkonem. Do finálové skupiny jsme postoupili z druhého místa za Brightonem.
Do prvního utkání finálové skupiny s Lyngby jsme nevstoupili dobře a už od patnácté vteřiny prohrávali 0:1. Vzchopit se nám nepodařilo a na soupeře jsme nestačili. Druhý zápas s Bayernem Mnichov pro nás nevypadal moc dobře a německý velkoklub nás po celou dobu utkání přehrával, skvěle však pracovala obrana včetně brankáře a po jednom z rychlých protiútoků jsme se dostali do vedení, které jsme se štěstím udrželi až do konce zápasu. Finálová skupina se pro nás vyvinula tak skvěle, že jsme postoupili do finále společně s Lyngby.
V něm jsme podali mnohem aktivnější, odvážnější a kvalitnější výkon, než v prvním utkání dne a zaslouženě se dostali do vedení. Soupeř pak srovnal a utkání museli rozhodnout pokutové kopy. My dali všechny penalty (Heisig, Šebrle, Krejčí) a Mašát chytil poslední soupeřovu. Mezi hráči následně vypukla ohromná radost.“
Gratulujeme, kluci!
Zdroj foto: FC Slovan Liberec 

Další novinky