Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-17

U17 podlehla Bayernu Mnichov 2:3

Bayern v závěru ustál tlak Sparty

Sdílet

Sedmnáctka pokračuje v přípravě na jarní část sezony. Po pátečním domácím vítězství 2:0 nad MFK Ružomberok cestovali sparťané v neděli do Mnichova na zápas s Bayernem. Od úvodu se hrálo ve vysokém tempu a viděli jsme šance na obou stranách. Nás však zrazovala efektivita, čehož využili Bavoři, kteří se v první půlce prosadili dvakrát do odkryté brány téměř po totožných situacích. Sparťané po změně stran hráli aktivně a vytvářeli si dobré šance, ale bohužel je nedokázali přeměňovat. To znovu potrestali domácí přesným zásahem. Nás to však nezlomilo a během tří minut jsme se zásluhou dvou branek Rusa vrátili zpět do utkání. Náš závěrečný nápor volal po vyrovnání, ale míč do sítě Bayernu se nám už nepodařilo dostat.
První příležitost tohoto souboje přišla po čtvrthodině hry poté, co Rus prošel v pokutovém území hráče a ocitl se před brankářem. Domácí gólman však vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel, a nakonec i zneškodnil tento pokus.
Bayern pohrozil o dvě minuty později. Střela zpoza šestnáctky těsně minula pravou tyč naší brány.
Ve 21. minutě se o slovo přihlásil Saal, který si našel tečovaný balon v šestnáctkovém půlkruhu. Jeho pokus z voleje mu ale nesedl ideálně a neohrozil bránu. Od tohoto momentu přebral Bayern iniciativu na dalších zhruba deset minut.
Ve 25. minutě unikli po levé straně domácí a následovala přihrávka pod sebe. V poslední chvíli to ale naše defenziva zblokovala na roh, po kterém jsme ustáli přepadený míč.
Skóre se mohlo měnit o tři minuty později. Po centru z levé strany na zadní tyč nastřelil osamocení útočník Bayernu z voleje břevno.
Po mírném nátlaku jsme se dostali zpět do hry a dění na hřišti se vyrovnalo.
Ve 37. minutě Bavoři předvedli rychlý protiútok, po kterém se dostali až do našeho pokutového území. Tam se křídelník dobře zorientoval a nabídl gól svému spoluhráči na zadní tyči, který před odkrytou bránou nezaváhal, 1:0.
Za pět minut jsme rychlou kontru ukázali i my a na jejím konci byl Tošnar. Jeho střelecký pokus sice zaplaval, ale naneštěstí skončil přímo v brankářových rukavicích.
Minutu před poločasem zahrával Bayern přímý kop na půlce hřiště. Šikovná přihrávka mezi naše obránce našla zabíhajícího křídelníka, ten si to hned nasměroval do šestnáctky a přihrál spoluhráči před prázdnou bránu, 2:0. To byla poslední situace, která se udála v prvním poločase.
Po změně stran jsme vyběhli na hřiště velmi aktivně, s čím měli domácí problémy. Už po dvou minutách jsme se skvělou kombinací na jeden dotek dostali až do pokutového území. Kotrba to zkoušel obalovačkou na zadní tyč, ale netrefil to podle představ.
V 50. minutě dostal skvělý míč na hlavu na zadní tyč Penxa. Balon poslal přes brankáře do prostoru mezi tři tyče, ale na naši smůlu to defenziva FCB vykopla z čáry a zachránila jasný gól. Za malou chvíli na to střílel těsně nad břevno Kotrba.
V 53. minutě pohrozili domácí dvěma pokusy v krátkém rozmezí. Rodriguez Cuesta se prezentoval spolehlivými zákroky.
O dvě minuty později jsme mohli skórovat my, bohužel se od nás odvrátilo štěstí. Z těsné blízkosti neuspěl nejdřív Tošnar a následně z dorážky ani Penxa.
Po hodině hry měl gól na hlavě útočník Bayernu. Osamocený v oblasti pokutového bodu ale nasměroval míč jen těsně mimo levé tyčky.
Poturnay poslal v 65. minutě skvělý dlouhý křížný pas za obranu. Rus si to pěkně zpracoval, sebral dovnitř šestnáctky a zakončil. Jeho střela však skončila jen na boční síti.
Rus byl v centru dění i o pět minut později, když se zbavil dvou bránících hráčů a v obrovské příležitosti sám před brankářem selhal. Zakončení sice mělo dobrý směr, ale chyběla mu razance.
Mnichov se po kombinaci dostal do pokutového území a křížnou přízemní střelou k tyči zvýšil v 72. minutě na rozdíl tří branek, 3:0.
Sparťani se nevzdávali a nadále pokoušeli defenzivu Bayernu. Vyprodukovali jsme z toho přímý kop z 18. metrů, který si vzal do režie Rus. V 75. minutě to udělal velmi chytře a střelou po pod zeď snížil na 3:1.
O tři minuty později si Daniel Rus seběhl na přední tyč, kde dostal přesný míč od Penxu. Z prvního doteku to poslal přesně za záda domácího gólmana, 3:2.
Sparta v obrovské euforii chtěla vyrovnat a dělala vše pro to, aby se jí to povedlo. V 81. minutě mohl vyrovnat Penxa po úniku po levé straně. Z úhlu zkoušel obstřelit brankáře, ale to se mu nepodařilo.
Za tři minuty později se stejný hráč ocitl v příležitosti, ale ve slibné pozici mu to nesedlo.
Minutu před koncem to vzal na sebe Rus a obalovačkou a lá Thierry Henry z rohu šestnáctky trefil jen tyč. Škoda tohoto momentu. Jelikož se už ve zbývajícím průběhu nic neudálo, Sparta podlehla Bayernu 2:3.
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Narazili jsme na špičkového soupeře. Po celých 90 minut se hra odehrávala ve vynikajícím tempu a nám, zejména v prvním poločase, dělal vysoký presink Bayernu problémy. Intenzita, fyzičnost a kvalita, kterou Bayern disponoval, jsme v probíhající sezoně okusili snad poprvé. I proto jsme nesmírné rádi, že jsme soupeře dokázali zatlačit, donutit k chybám a vytvořit si spoustu brankových příležitostí. Bohužel efektivita dnes nebyla na naší straně. Jsme smutní, že jsme utkání nezvládli výsledkově, ale z Mnichova odjíždíme se vztyčenou hlavou.“
FC Bayern Mnichov – AC Sparta Praha 3:2 (2:0)
Góly: 37., 44. Ramsak, 72. Wilson – 75., 78. Rus.
Sparta: Rodriguez Cuesta – Piralić, Poturnay, Diviš – Šetka (45. Penxa), Feit (75. Demmer), Tošnar (75. Steiner), Saal, Tesař (75. Liška) – Rus, Kotrba (61. Moudrý).

Další novinky