Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Ve virtuálním derby výhra 6:2

Vybralo se jeden a čtvrt milionu

Sdílet

Sparta zvládla virtuální derby proti Slavii a zvítězila jednoznačně 6:2. Na zápas si symbolické vstupenky koupilo přes 6000 tisíc lidí, v hledišti měli těsnou převahu naši fanoušci. Celkem se vybralo 1 291 808 korun, výtěžek poputuje na konto projektu Pomáháme sestřičkám! Děkujeme všem fanouškům, kteří přispěli a také všem hráčům, kteří nastoupili v rudém dresu.
Jako první si gamepad do ruky vzal Adam Karabec, proti kterému se posadil slávista Petar Musa. Střelec vyrovnávacího gólu z březnového derby tentokrát tahal za kratší konec. Na první branku Karabce ještě odpovědět dokázal, když se ale mladý sparťan dostal do vedení podruhé, už na to Musa odpověď nenašel.
I druhý zápas znamenal vítězství pro Spartu. Utkali se v něm profesionální eSport hráči, kteří jako jediní hráli se svými FUT týmy, všechny ostatní duely se hrály jako derby virtuální Sparty proti Slavii. Emerickson po základní hrací době remizoval se slávistou Kobbym 1:1, v prodloužení ale strhl vítězství na svou stranu a vedli jsme 2:0.
Ve třetím duelu přišla první sparťanská porážka dne. Jiří Kladrubský sice bouřlivě oslavil svou vedoucí trefu proti Tomáši Jablonskému, následně ale sám třikrát inkasoval a musel strpět porážku. Jablonský se radoval z domova, odkud Fifu na dálku ovládal.
Čtvrtý zápas byl soubojem dvou hráč, kteří ve hře Fifa mají jen minimum zkušeností. Na straně Sparty to byl Jakub Štáfek a v sešívaném dresu nastoupil Ben Cristovao. Navrh měl celý zápas Štáfek, dát gól ale pro něj byl dlouho problém. Nakonec se jednou prosadil a vybojoval tak za výhru 1:0 čtvrtý sparťanský bod.
Bohužel i druhý sparťan v kategorii bývalí hráči svůj zápas prohrál. Šlo o Juraje Kucku, který se na Strahov, kde se derby hrálo, připojil z italské Parmy. Proti němu usedl k hracímu stolu Alex Král. Po prvním vyrovnaném poločase na startu toho druhého Kucka trefil po sólu Tetteha tyč. To byla velká škoda, protože následně Alex Král rozjel ofenzivní smršť a zvítězil 3:0.
To byla ale poslední chvíle, kdy se radovali slávisti. Následně nastoupil David Novotný do souboje se svým hereckým kolegou Vojtěchem Kotkem. Novotný neskrýval, že se na derby připravoval a trénoval, což v zápase prokázal. Kotek se sice šťastným gólem dostal do vedení, následně ale Novotný vstřelil hned šest branek a bylo hotovo, největší vítězství dne bylo na světě.
V tu chvíli už bylo jasné, že Sparta vybojuje nejhůř remízu. S tou se ale naši reprezentanti nechtěli spokojit a brzo rozhodli o své vítězství. To pátým bodem zařídil The Johny, který sice do souboje esportových hráčů proti RIIJKOVI nenastupoval v roli favorita, ale prakticky po celý zápas vedl. Dvakrát to slávista dokázal dorovnat, když se ale v prodloužení ujal Johny potřetí v utkání vedení, už ho udržel a zápas tak vyhrál 5:4.
Poslední utkání už tak na celkový výsledek nemělo vliv, ale pořád šlo o prestižní souboj dvou hráčů aktuálních kádrů. Za Spartu Adam Hložek, za Slavii Lukáš Provod. Úspěšnější byl opět sparťan, Adam Hložek vyhrál jasně 3:0 a potvrdil, že nedělní herní seance výrazně lépe sedla Spartě!

Sdílet

    Další novinky