Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-18

WU18: Prohrané derby na závěr podzimu

Ze tři posledních zápasů získala „osmnáctka” jediný bod

Sdílet

Sparťanské juniorky mají za sebou výsledkově hrozivé zakončení ligového podzimu. Na „osmnáctku” čekal těžký trojboj v podobě utkání s Baníkem Ostrava, Lokomotivou Brno a rivalem z Vršovic. Tým z devíti možných bodů získal jediný.
Výlet do Ostravy se o týden odložil z důvodu nemoci hráček domácího Baníku, nakonec se hrálo 12. listopadu. „Baňky” se v zápase srdnatě praly o první body se Spartou v juniorské soutěži, celý tým bránil a svou houževnatostí i díky menšímu hřišti nepouštěl Spartu do gólových příležitostí.  
Šance i tak přicházely, ale jak obrana, tak především výborná domácí brankářka držely remízový stav. Naopak domácí hráčky se snažily okamžitě a jednoduše dlouhým balonem dostat do rychlého kontru a zužitkovat své nasazení ve vedoucí branku. To se jim povedlo ve 21. minutě po standardní situaci snad ze 30 metrů kousek od autové čáry. Štěpánová vyslala bombu, která sice nebyla tak dobře umístěná, avšak stejně jako všichni ostatní i naše brankářka čekala spíš centr a balon tak prošel až do sítě – 1:0!  
Druhý poločas dál Sparta tlačila a hned v 51. minutě vyrovnala, kdy střelu Truxové dorazila do sítě Truksová – 1:1! Juniorka toužila využít vyrovnávacího gólu a ihned přidat další, to se jí však již nepodařilo. Na řadu přišly pokutové kopy, ve kterých byly šťastnější domácí „Baňky” a připsaly si tak plusový bod za výhru na penalty.  
1. liga dorostenek, 10. kolo 
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 1:1 (1:0), na penalty 3:2 
Branky: 21. Štěpánová - 51. Truxová 
Hned další zápas si sparťanky chtěly spravit chuť, když v Satalicích 19. listopadu přivítaly Brňanky. Ty do Prahy přijely s vědomím, že v prvním vzájemném zápase měly jasně navrch a potupily sparťanky čtyřgólovým vítězstvím. V tomto zápase ale bylo vše jinak. Sparta se za tu dobu posunula, v osobních soubojích, které byly v prvním zápase klíčové, už se dokázala Brňankám vyrovnávat a především držela balón a diktovala tempo hry.  
Gól však ne a ne vstřelit. Za celý zápas se to nepodařilo jediné hráčce, byť tam byla i střela z malého vápna do prázdné brány. Střelecká smůla si vybrala svou daň a Brno Spartu za svou nemohoucnost v koncovce potrestalo, když se z ojedinělého útoku trefila Poláčková.  
Ani šamanské rituály, ani podkova pro štěstí nepomohla a Sparta vyšla střelecky naprázdno. Do derby tak šla s mizernou náladou, ale s o to větším odhodláním. Hráčky samy věděly, že prohrát si nezasloužily, že hrály možná nejlepší fotbal v sezóně a že pokud na něj navážou a dokážou proměnit své šance, odměna je nemine. 
1. liga dorostenek, 11. kolo 
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno H. H. 0:1 (0:1) 
Branka: 11. Poláčková 
Derby se hrálo 27. listopadu. A výjimečně na Xaverově (na umělé trávě), kde je výborná paní pořadatelka! Vítězná sestava se nemění, říká se. V juniorce se neměnila ani ta nevítězná, protože nebyl důvod, jak již bylo napsáno, holky hrály výborně, jen holt bez gólového efektu. I derby začaly slušně, pěkně kombinovaly na krajích hřiště, měly územní i vizuální převahu, k velkým šancím to však nevedlo.  
Naproti tomu Slavia herně lehce zaostávala, nicméně o to nebezpečnější měla protiútoky. Z jedné takové šance se trefila Šebrlová a určila ráz zápasu. Sparťankami gól otřásl, už neměly hru pod kontrolou, naopak o ní postupně přicházely. Šance na gól nějaké byly, ovšem juniorky ne a ne nalézt pověstné střelecké štěstí. Až do 85. minuty ho ale neměly ani slávistky, které v tom Spartu nechtěly nechat samotnou. Pojišťovací gól přidala Zomberová a Slavia mohla začít slavit.  
1. liga dorostenek, 12. kolo 
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:0 (1:0) 
Branky: 25. Šebrlová, 81. Zomberová 
V tabulce si Slavia pevně udržela první místo o sedm bodů před Lokomotivou Brno. Dosud inkasovala pouhé čtyři branky a suverénně ovládla podzimní část sezóny. Třetí je Slovácko, Sparta je na čtvrté pozici se ztrátou 14 bodů na lídra. Liga se znovu rozběhne v březnu 2023. 
Tabulka 1. ligy dorostenek 2022/23

Další novinky