Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Zahájení přípravy béčka

B-tým se připravuje na další sezónu

Sdílet

Tři týdny po konci soutěžního ročníku 2022/2023 se sparťanská rezerva sešla k přípravě na následující druholigovou sezonu, která začíná předposlední červencový víkend. Kromě přípravy v TC na Strahově je v plánu soustředění v Krkonoších a tři přípravné zápasy.
Letní příprava začala tradičně kondičními testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Pro první tréninkový týden má trenér k dispozici 12 hráčů, které doplní ve druhém týdnu dalších 13 hráčů, jenž patřili nebo dohrávali uplynulou sezonu ve sparťanském dorostu. Skupina Cissé, Kaštánek, Kukučka, Nalezinek, Okeke, Schánělec a Váňa začala letní přípravu s A-týmem.
Do přípravy se už nezapojili Ambler, Borkovec, Freisinger, Gedeon, Horák, Hušek, Jelínek, Krajinský, Tůma, Ulrich a Žižala, kterým skončily smlouvy a nebyly nadále prodlouženy.
V realizačním týmu se událo také několik změn. Lukáš Vácha se po skončení hráčské kariéry stává oficiálně asistentem trenéra a společně s Timem Sparvem bude nadále pomáhat hlavnímu trenérovi Petru Janouškovi. O kondiční přípravu hráčů se bude společně s Radkem Říhou nově starat Angličan Matt Umney. Po přesunu Marka Krigovského k A-týmu bude novým videoanalytikem Michael Kotrč, jenž přichází z mládeže ACS. O brankáře se v béčku i nadále bude starat dvojice Jiří Hlaváč a Aleš Hruška.
K týmu lékařů, kde dosud působí Lucía Šmihulová a Lukáš Černý, se připojuje Antonín Chochola a irský fyzioterapeut Ferdia Fallon Verbruggen. Výše zmíněná jména ještě doplňují masér Miloš Tyl, fyzioterapeut Jan Fridrich, kustod David Matěka a vedoucí týmu Josef Krula, jenž působili u B-týmu ve stejných pozicích i v uplynulé sezóně.
Kádr na startu přípravy:
Brankáři: Čtvrtečka, Kolář, Kotek
Hráči: Hodouš, Večerka, Holoubek, Jonáš, Lukavský, Šilhart, Lehocký, Novotný, Sprinz.
28. června se k týmu připojí:
Boček, Hruška, Jedlička, Lilling, Michl, Mokrovics, Osmani, Penxa, Rus, Stárek, Ševínský, Tesař, Tošnar.
Program přípravy:
  • 21. června – kondiční testy na FTVS UK v Praze
  • 2. – 9. července soustředění v Krkonoších
  • 5. července - 13:00 přípravné utkání proti Zaglebie Lubin 2 (hřiště Vrchlabí)
  • 9. července – 11:00 přípravné utkání proti FC Slovan Liberec B (Sedmihorky u Turnova)
  • 15. července – 11:00 přípravné utkání proti FC Hradec Králové (Opatovice nad Labem)
  • 23./24. července – 1. kolo F:NL sezóny 2023/2024 

Další novinky