Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Zemřel Jakub Ruml

Ve Spartě člen Dvorany slávy působil 26 let

Sdílet

V pondělí Spartu zasáhla smutná zpráva. Ve věku 67 let zemřel dlouholetý sekretář klubu a člen sparťanské Dvorany slávy Jakub Ruml. Celé rodině vyjadřujeme jménem Sparty hlubokou soustrast.
„K této velmi smutné události chci říct, že zemřel člověk, který výraznou část svého života spojil se Spartou. Ve funkci sekretáře mládeže odvedl spoustu neviditelné práce. Za minulého režimu se pral se státním aparátem, aby vůbec mohl pracovat. Vždycky na něj bylo spolehnutí. Člověk, který tu byl takovou dobu, si zaslouží od Sparty uznání, úctu a kondolenci rodině. Věřím, že v nejbližší době najdeme cestu, jak jeho památku uctít,“ řekl generální sekretář Sparty Dušan Žovinec.
Ve Spartě Jakub Ruml působil dlouhých 26 let a má velkou zásluhu na rozvoji stovek fotbalistů i trenérů. V klubu nejprve vykonával funkci šéftrenéra mládeže. Později se stal sekretářem mládeže a v této pozici byl ve Spartě až do roku 2020, kdy byl uveden do klubové Dvorany slávy. Tehdy jsme s Jakubem Rumlem pořídili podcast Srdce ze železa, který si můžete poslechnout ZDE!
Jakub Ruml se narodil v roce 1955. Z politických důvodů nemohl studovat vysokou školu a legálně se dlouho nesměl věnovat ani fotbalu. Vše se změnilo až po revoluci v roce 1989. Jakub Ruml si mohl dodělat vysokou školu, konkrétně Fakultu tělesné výchovy Univerzity Karlovy a sportu v a začal se věnovat fotbalu. V roce 1994 pak přišel do Sparty. Jeho bratr Jan Ruml byl v letech 1992–1997 ministrem vnitra.
Celé rodině Jakuba Rumla vyjadřujeme hlubokou soustrast. Čest jeho památce!

Sdílet

    Další novinky