Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeWU-21

Ženy B: Jednoznačná výhra proti Teplicím

Béčko zůstává stále neporaženo

Sdílet

Sparťanské béčko se ve 4. kole 2. ligy představilo doma na Proseku, kde vyzvalo Teplice. Celý zápas byl v režii sparťanek, které soupeřky nepustily do žádné větší šance. Po dnešní vysoké výhře 8:0, tak zůstávají stále neporaženy.
Úvodní desetiminutovka byla ze strany naší rezervy trochu vlažnější. Vše se překlonilo v 15. minutě, kdy po krásné přihrávce Marcinkové překonala Šťastná v situaci jeden na jednoho brankářku a otevřela tak skóre zápasu – 1:0. O čtyři minuty později měla Šťastná znovu příležitost skórovat, tentokrát její pokus gólmanka zblokovala.
Ve 25. minutě Lindáková střelou přesně k levé tyči navýšila vedení Sparty – 2:0. Sparťanky si vytvořily několik pěkných šancí, Ridgeway vracela míč do pokutového území, kde z těsné blízkosti přestřelila bránu Šťastná. Následně po přihrávce Skrčené nenašla tři tyče rána Freislerové.
Kavalová se dostala k zakončení ve 37. minutě a trefou k pravé tyči nedala brankářce šanci – 3:0. V krátkém sledu následovaly další dva góly Sparty. Nejprve se prosadila ve 41. minutě Šťastná – 4:0, a o čtyři minuty později také Kavalová – 5:0. Do kabin se tak šlo za velmi příznivého stavu 5:0.
Na první půli sparťanky gólově navázaly hned ve 49. minutě, kdy po centru Bárkové zakončovala Šťastná. Její pokus brankářka nejprve vyrazila, následnou dorážku Marcinkové už ale zastavit nedokázala – 6:0. V 63. minutě Skrčená nádherně zahraným rohovým kopem přesně našla Bárkovou, která hlavičkou překonala gólmanku – 7:0.
O gólovou tečku se postarala v 80. minutě Bárková. Parádní střelou z dálky přesně trefila pravý horní roh soupeřovy brány a změnila tak stav zápasu na konečných 8:0.
Naše rezerva vyzve v následujícím pátém kole tým FC Praha. Přímý souboj o první místo v tabulce proběhne v sobotu 23. září na Proseku.
2. liga žen, 4. kolo
AC Sparta Praha B – FK Teplice 8:0 (5:0)
Branky: 15.,41. Šťastná, 37.,45. Kavalová, 63., 80. Bárková, 25. Lindáková, , 49. Marcinková
Sestava Sparty: Kožuriková – Skrčená (81. Hoffmann), Bárková, Ridgeway, Marcinková – Truxová, Motyčková, Kavalová, – Lindáková (74. Litvanová), Śťastná (74. Stanislavová), Freislerová (85. Altmanová)
Sestava Teplic: Pilná – Senická, Hoffmannová, Rezková, Kolářová – Neumanová (65. Perková), Němcová, Drbalová (86. Saláková), Kožarská – Kratochvílová (75. Šulcová), Henychová
Hodnocení hlavní trenérky Terezy Koubové
Trenérko, jaký to byl zápas?
„Z naší strany to byl povedený zápas. Zejména v prvním poločase jsme měly mnoho hezkých akcí, jak po křídle, tak i středem hřiště. Celkově jsme byly hodně na míči. Musím holky pochválit, že se výborně vyrovnaly s velmi důraznou hrou soupeře.“ 
Dnes jsme proti Teplicím zaznamenaly jednoznačnou výhru 8:0. V minulé sezoně to bylo vítězství o jeden a dva góly, co tedy dnes bylo jinak?
„Jak jsem říkala, byly jsme velmi pohyblivý a dominantní na míči. V zakončení jsme dnes byly efektivní, i když několik šancí se nám nepodařilo gólově zakončit. Soupeře jsem celý zápas prakticky do ničeho nepustily. V zápasech s Teplicemi je důležité se vyrovnat jejich hře, která někdy bývá až za hranicí pravidel. Naštěstí jsme si s tím poradily a skončilo to pro nás jednoznačným vítězstvím.“ 
Po zápase s Olomoucí jste i přes vysokou výhru nebyla s předvedenou hrou spokojena. Co říkáte na dnešní výkon týmu?
„Dnes to byl týmový výkon od všech hráček, co byly na hřišti a také těch co v zápase střídaly. Souvisí to s tím, že holky chtěly hrát. Neustále se nabízely, kombinovaly a vytvářely si dobré gólové příležitosti. Myslím si, že je to dneska muselo bavit. Jsem ráda, že se nám dnešní zápas takto povedl.“ 

Další novinky