Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Výhra v Pardubicích

Sedmnáctka vstoupila do ročníku výhrou 4:0

Sdílet

K prvnímu zápasu nového ročníku Celostátní ligy dorostu odcestovali svěřenci trenéra Petra Janouška do Pardubic. Sparťané odehráli lepší druhý poločas, ve kterém se prosadili celkem třikrát a nakonec v Pardubicích zvítězili 4:0. Hattrick zaznamenal Žížala a jednou skóroval Schánělec.
Sedmnáctka dobře vstoupila do utkání a vytvořila si výrazný tlak. Soupeře zatlačila na vlastní polovinu a vypracovala si několik slibných brankových příležitostí. Z těch však dorostenci zužitkovali jedinou, a to ve 27. minutě, kdy se prosadil Žížala.
Ve druhé půli Sparta zlepšila kombinaci a dominovala na hřišti. Zároveň útočníci byli efektivnější a po zásluze přidali tři branky. Dva góly vstřelil Žížala a v 74. minutě uzavřel brankový účet zápasu Schánělec.
Mladší dorost si tak odváží z Pardubic tři body za výhru 4:0. V příštím kole se U17 střetne na Strahově s SK Dynamo České Budějovice, a to v sobotu 18. srpna od 13:15.
FK Pardubice U17 – AC Sparta Praha U17 0:4 (0:1)
Branky: 27., 52., 65. Žížala, 74. Schánělec. Rozhodčí: Dujsík – Vít, Šob. Počet diváků: 120 diváků.
Pardubice: Vyhnánek – Slavík (60. Pithart), Hajník, Hrnčíř, Kurka, Štichbauer (78. Nguyen), Čermák, Hampl, Šimek, Paulus (60. Klímek), Vítek.
Sparta: Tůma – Rydval, Krajinský, Lukavský (78. Dukay), Suchomel, Žížala (73. Vacek), Holoubek, Klimenda (67. Borkovec), Dolejš, Šilhart, Schánělec (81. Peřina).

Další novinky