Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Vypili jsme si to až do konce

Tisková konference se Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Trenér Zdeněk Ščasný zhodnotil na tiskové konferenci domácí porážku s Teplicemi, které udeřily v závěru zápasu.

TISKOVKA | Z. Ščasný po prohře s Teplicemi

Vnímal jste zápas jako taktickou bitvu mezi vámi a Stanislavem Hejkalem, který nás dobře zná?
Určitě ne. Bral jsem to jako pokus o naše probuzení po zápase se Slováckem, ke kterému nedošlo.
Proč k němu podle vás nedošlo?
Nehráli jsme dobře, s přibývajícím časem narůstala nervozita. Měli jsme vstřelit branku, což se nám bohužel nepovedlo. Měli jsme čtyři nebo pět gólových šancí. Soupeř jednou vystřelil a dal góla.
Cítil jste z hráčů v týdnu, že dostali facku na Slovácku?
Viděl jsem jejich reakci celý týden. Pro fanouška to vypadá diametrálně odlišně. My jsme potřebovali dát gól, aby se hráči zklidnili. K tomu nedošlo. Vypili jsme si to do konce. Nedali jsme gól a navíc inkasovali. Nemyslím si, že by hráči nechtěli.
Vnímal jste před zápase tlak, že je potřeba poslední dva zápasy v první části sezony zvládnout?
Tlak na trenéry a hráče není na poslední zápasy, ale na každý zápas. Každý soupeř s námi hraje tak, že nemá co ztratit. Hrají uvolněně. Po každém zápase, který nám nevyjde, narůstá tlak, nespokojenost fanoušků, vedení a unesou to jen silní jedinci. My jsme začali soutěž dobře, já ale tvrdil, že máme problémy a ty se v poslední době projevily naplno. Musí tu být hráči, kteří to unesou. Bylo by ale alibistické to hodit na hráče. Já jsem za ně zodpovědný.
Jak moc nám chyběli Kanga s Frýdkem?
Hlavně Frýdek svou pracovitostí chyběl hodně. Sáček, který nastoupil, patřil až do zranění k nejlepším hráčům. Ve druhé půli jsme to změnili a vyřešil se problém ve středu pole, i šance přibyly. Bohužel vzadu jsme to nezvládli. Branka padla po zaspání Chipcia. Vzadu jsme hráli hloupě a naivně. Bohužel.
Fanoušci vám dávali hlasitě najevo nespokojenost. Jak jste to vnímal?
Samozřejmě to vnímáte. Nesmíte ale na sobě nechat nic zdát. Pokud hrajete dobře, jsou všichni nadšení, pokud ne, jsou naštvaní. Je to plné právo fanoušků.
Sáček musel střídat? Jaký je jeho stav?
Myslím, že má tržnou ránu v obličeji.
Cítíte z týmu, že má na to zvrátit nepříznivé výsledky z poslední doby?
Jestli jsem to někdy opravdu cítil, tak před támhle zápasem. My jsme bohužel Teplice nechali hrát... Musím věřit, že poslední zápas zvládneme. Nejsem ale naivní, abych věřil, že hned začneme hrát jako na začátku soutěže.

Další novinky