Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Přijeli jsme si pro postup a ten máme

Milan Heča po zápase v Teplicích

Sdílet

Milan heča nastoupil za Spartu na jaře poprvé a v prvním poločase nám jedním bravurním zákrokem podržel. Následně ale dvakrát inkasoval a až na poslední chvíli se svými spoluhráči dovedl duel do penaltového rozstřelu. V něm jednu penaltu chytil, další očima vytlačil na břevno a mohl slavit postup.

HEČA | Přijeli jsme pro postup, ten máme

Milane, jak se cítíš po dramatickém utkání?
Tak teď jsou to samozřejmě příjemné pocity, přijeli jsme si pro postup a ten máme. I když to bylo takové ohromné drama, nakonec máme to, co jsme chtěli. Postup je prostě hlavní.
Co ti proběhlo hlavou, když jsme v devadesáté minutě dostali gól na 1:1?
Že to je škoda, protože jsme to měli dobře rozehrané. Nechali jsme si zbytečně v závěru vstřelit gól, vůbec to do toho prodloužení nemělo dojít. Zbytečně nám to ubralo síly, navíc to bylo velké drama. Ale nakonec jsme to zvládli a jdeme dál.
Dva góly jsme dostali hlavou ve chvíli, kdy jsme měli na hřišti tři stopery. Jak to hodnotíš?
Musíme se z toho poučit. Bráníme tyhle situace osobně, ale děláme při tom naivní chyby. Navíc už centrující hráče nezvládáme dostat pod tlak, oni tak můžou poslat dobrý balon a pak už se to strašně těžko brání. 
Nakonec zápas dospěl do penaltového rozstřelu. Připravoval ses na něj?
Nijak extra, byl jsem připravený hlavně na na Jakuba Horu a ten to přesně dal úplně jinam, než jsme si mysleli. Bavil jsem se s ním pak a on říkal, že čekal, že na něj budeme připraveni a zkusil to jinam. Další hráče jsme nijak extra neviděli.
Ukazuje schopnost zvládnout takhle divoké utkání na psychickou sílu mužstva?
Myslím, že jo, že jsme ukázali, že jsme na hřišti jeden tým. Někdy to tak je, musí rozhodnout gól v závěru. Nejdřív se to povedlo Teplicím, pak nám, myslím, že pro diváka to byl super zápas. Jsem rád, že jsme postoupili.
Jak ses cítil na hřišti ty osobně? Byl jsi na jaře v soutěžním zápase poprvé...
Já byl v pohodě, jsem rád, že jsem si mohl zachytat. Nějaké chyby tam byly, ale jedem dál a to je důležité.

Další novinky