Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

Starší žákyně druhé na mezinárodním turnaji v Bratislavě

Finále rozhodl penaltový rozstřel

Sdílet

Starší žákyně Sparty se zúčastnily o prvním květnovém víkendu turnaje EAST - WEST CUP WU - 15  v Bratislavě. Pro pořadatele to byl pilotní ročník. Utkání se odehrála v Dunajské Lužné. Na turnaj byly pozvány týmy: Ferencvaros Budapešť, Agram Zagreb, domácí Slovan Bratislava, AS Trenčín a dva české týmy Sparta a Pardubice.
Prvním soupeřem sparťanek byly Chorvatky. Do utkání děvčata vstoupila nesoustředěně. Sice ve 4. minutě se ujala vedení střelou Adély Skuhravé, ale individuální chyby v obraně rozhodly, že do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Záhřeb.

Vstup do 2.poločasu se povedl opět soupeři. Ten využil standardní situace a vstřelil třetí branku. Tato teprve Spartu probudila. Zlepšila pohyb, zrychlila kombinace. Zlepšení vedlo pouze ke snížení na 3:2.

Dalším soupeřem byl mladý teprve začínající tým AS Trenčín. Sparťanky od začátku utkání začaly předvádět hru, kterou se chtěly na turnaji prezentovat. Utkání odehrály s chutí a soupeři vstřelily osm branek. Navečer všechny účastníky čekala plavba lodí a návštěva muzea moderního umění.

V neděli nastoupila Sparta v semifinále proti vítězi skupiny A-domácímu Slovanu Bratislava. Vstup do utkání se opět nepovedl. Dvě individuální chyby a v 7.minutě byl stav utkání 0:2. Ve 12.minutě po přesné přihrávce Přílepkové, vstřelila kontaktní branku Šťastná. Gól tým „vyburcoval“ a do poločasu ještě Skuhravá a Přílepková otočily výsledek na 3:2. Ve druhém poločase byla děvčata stále aktivní a Slovan nepustila do vážnější šance. Čtvrtou branku po dobře zahraném rohovém kopu „dotlačila“ do brány soupeře Švíbková.

Hodinu po tomto zápase čekalo Spartu finále proti Záhřebu. Děvčata jim chtěla vrátit včerejší porážku. Těžký terén, stálý déšť a nastupující únava poznamenala výkon obou týmů. Bohužel sparťankám nebyla rozhodčími přiznána 100% penalta za faul na Přílepkovou. Konec utkání a výsledek 0:0 a následovaly penalty.

Sparta začala velmi dobře. Přílepková, Nováková, Kubíčková proměnily a Trikalová chytila dvě penalty. Bohužel další se nepodařilo proměnit a tak děvčata Sparty skončila druhá.

Komentář trenérů: “Turnaj hodnotíme velmi pozitivně. Pro Slovan to byl první zkušební. Přesto organizace byla velmi dobrá. Pro děvčata to byla tři těžká mezinárodní utkání s kvalitními soupeři. Mrzí nás špatné vstupy do utkání, zbytečné individuální chyby. Musíme zapracovat i na lepším řešení herních situací. Chceme ale vyzdvihnout snahu, bojovnost v těžkých podmínkách způsobených nedělním počasím. Bojovaly všechny, chceme vyzdvihnout výkon Bětky Němcové, Terky Kubíčkové a benjamínka Ester Svobodové.“

Individuální ocenění:

Nejlepší střelkyně:
Simona Přílepková
Nejlepší obránkyně: Andrea Švíbková

Sestava: Švíbková, Matušková, Trikalová, Koptová, Přílepková, Kubíčková, Nováková, Šťastná, Ostrá, Hamplová, Vondrová, Skuhravá, Němcová, Machálková, Litvanová, Svobodová

Další novinky