Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

První přípravný zápas béčka

Prohra s druholigovou Vlašimí

Sdílet

Béčko má za sebou první přípravný zápas na novou sezonu. V Kácově jsme se utkali s druholigovou Vlašimí, ve které v minulé sezoně působili na hostování Dao nebo Piško. Trenér Václav Kotal protočil téměř dvě kompletní jedenáctky. Těsně před ukáním vypadl ze sestavy ze zdravotních důvodů Marián Burda.
První příležitost měl v 6. minutě po přihrávce kapitána Lukáše Váchy Tomáš Cabadaj. Obránci ale Tomášovi znemožnili zakončení mezi tři tyče. V 9. minutě viděli diváci pěknou akci po ose Vukadinović - Cabadaj - Dao. Posledně jmenovaný ale v tísni nedokázal zakončit.
To se naopak o minutu později povedlo na druhé straně Fotrovi, jeho pokus ale zneškodnil golman Sparty František Kotek. Ten si poradil také se střelou Jelínka.
V 19. minutě před předvedla Vlašim povedenou akci ve středu pole, kterou rozebrala naši obranu, a Jan Jelínek střelou do prázdné branky otevřel skóre.
V polovině prvního poločassu Lukáš Vácha vystřelil z hranice vápna, jeho přízemní pokus proletěl těsně vedle levé tyče. O minutu později trefil Václav Svoboda z dálky břevno naší branky!
Po půlhodině hry se měla kopat penalta. Dao byl evidentně faulován ve vápně ve vyložené šanci. Rozhodčí ale pokutový kop nenařídil. Krátce potom na druhé straně předvedl vynikající zákrok Kotel proti střele Lucase.
Ve 37. minutě běželi Vukadinović s Daem do rozhozené obrany Vlašimi. Prvně jmenovaný ale nenačasoval ideálně přihrávku a z akce nakonec nic nebylo. Vukadinović pak dvě minut před přestávkou netrefil střelou z dálky branku. Ve 45. minutě zakončil rychlou akci Václav Dudl. Jeho střelu chytil golman Vlašimi Řehák.
Po prvním poločase jsme prohrávali s Vlašimí 0:1. Spartě se nedala upřít aktivita, Vlašim ale hrozila z protiútoků a z jednoho takového otevřela skóre.
Druhá půle tolik příležitostí nenabídla. Největší šanci měl v 66. minutě Vojtěch Patrák, který se dostal před golmana Vlašimi, ten mu ale v poslední chvíli při pokusu o kličku vypíchl míč. O deset minut později přidal druhý gól Vlašimi Pavel Pilík, který po centru z pravé strany hlavou prostřelil Čtvrtečku v brance.
Spartě se skórovat nepodařilo a první přípravný zápas prohrála s Vlašimí 0:2.
Trenér Václav Kotal po utkání: „Samozřejmě bylo vidět, že Vlašim je už 14 dní v přípravě. Největší rozdíl byl v organizaci hry. My jsme postavili mužstvo z hráčů, které máme k dispozici od začátku přípravy, kterou jsme zahájili před dvěma dny. Rozdíl v organizaci hry byl tedy obrovský. Věřím, že v průběhu času na tom zapracujeme a náš výkon zlepší. Je tam spousta špatných návyků, ale s tím se dá pracovat. Máme třetí den přípravy. Zápasy máme na to, abychom hráče poznali. Zatím s nimi nejsem tak dlouho, abych věděl, jak se chovají. Určitě ale talentované hráče máme, jen musí odevzdat týmový výkon.“
FC Sellier&Bellot Vlašim – AC Sparta Praha B 2:0 (1:0)
Góly: 19. Jelínek, 76. Pilík.
Vlašim: Řehák – Breda, Štochl (46. Shin), Broukal, Mizerák (46. Kadlec) – Janda (46.Pilík), Blecha (60. Vlasák), Svoboda, Jelínek (46. Plachý) – Lucas (60. Badocha), Fotr (46.Skopec).
Sparta v prvním poločase: Kotek – Konopásek, Piško, Sváta, Šnajdr – Vukadinović, Vácha, Cabadaj, Šimáček, Dudl – Dao.
Sparta ve druhém poločase: Čtvrtečka – Gabriel, Penc, Piško (60. Konopásek), Ambler – Sláma, Patrák, Palečko, Mohamed, Traore – Prokopec.

Další novinky