Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-15

Mistrovská utkání U15 & U14

Starší žáci doma přivítali Meteor

Sdílet

Obě kategorie starších žáků svůj zápas zvládly a i ve třetím mistrovském utkání vyhrály.
AC Sparta Praha U15 – Meteor Praha U15 2:1 (0:1)
Branky: 68. Krulich, 69. Horák – 2. Novotný.
AC Sparta: Kulíšek – Říha, Rebibo, Novák, Vaněk (41. Krulich), Horák, Cettl, Káža (41. Vitarigov), Pomykáček (31. Ingardia), Boháč, Rožánek.
V prvním poločase šel soupeř do vedení hned v první minutě, kdy jsme úplně propadli celý tým. Šance jsme si nevytvořili, naše hra byla pomalá, bez týmové součinnosti a vrcholem všeho byla šance soupeře v poslední minutě, kdy šel od půlky sám na branku.
Během druhého poločasu jsme soupeře nepustili za půlku, postupně jsme si vytvořili několik šancí, bohužel zakončení bylo slabé, ale nakonec se nám z méně jasných šancí podařil zápas otočit. Nejdříve se po centru prosadil Krulich a minutu poté brankář Meteoru neudržel Horákovu střelu z dálky. Soupeř měl v poslední minutě šanci srovnat, ale nevyužil ji a utkání jsme vyhráli 2:1.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „Kritika na náš výkon je dnes zcela na místě. Nastoupili jsme tak, že se nám nemůže nic stát a soupeř se porazí sám. Opak byl pravdou. Facka, která přišla v podobě branky hned v první minutě, nás vůbec neprobrala. Celý první poločas byl bez pohybu, nasazení a týmové součinnosti. O druhý poločas se náš herní projev změnil. Soupeře jsme nepustili za půlící čáru. Vypracovali jsme si několik brankových příležitostí, naše zakončení ale postrádalo kvalitu. Zápas jsme nakonec otočili, avšak náš výkon byl pod naše možnosti. Touto cestou bych chtěl ocenit soupeře. Hrál organizovaně, bojoval, nevypustil jediný souboj a působil jako tým. Za to, jak proti nám hrál, si prohru rozhodně nezasloužil.“
AC Sparta Praha U14 – Meteor Praha U14 5:2 (1:0)
Branky: 25., 45., 70. Rus, 53. Tošnar, 59. Tesař – 55. Votava 77. Kafka.
AC Sparta: Kulíšek (41. Diviš), Winter (41. Tošnar), Saal, Benedikt, Randa, Tesař, Kačur, Filípek, Strejček, Sedláček, Rus.
Ve 25. minutě využil centr do vápna Rus a poslal Spartu do vedení. Hned v úvodu druhého poločasu dostal Rus krásný míč za obranu a tváří v tvář brankáři se nemýlil. Na rozdíl tří branek zvýšil z penaltového kopu Tošnar, vzápětí však soupeř snížil. Poté se ale ze stejného prostoru trefil Tesař a opět Rus. V závěru utkání se nám nepodařilo pohlídat soupeřův útok. Konečné skóre 5:2.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „K vidění bylo utkání s poklidným vývojem a průběhem, což bohužel ovlivnilo i náš projev. A máme-li v hodnocení slovíčko poklidný, nemůže být spokojeni... Našemu výkonu chyběla větší touha střílet branky. V útočné třetině hřiště jsem postrádal nejen vyšší kvalitu, ale především tah k brance, do branky, zjednodušeně do gólu. Rád bych viděl dravější náběhy, rychlejší součinnost před pokutovým územím a větší počet zakončení.“ 

Další novinky