Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Jediný gól

Rezerva podlehla Táborsku 0:1

Sdílet

Souboj o první místo. Osmé kolo nabídlo souboj druhé rezervy Sparty s prvním Táborskem. Hosté z jihu Čech otevřeli skóre již v desáté minutě, kdy povedená střela Tolna skončila až v síti. Sparťané následně marně dobývali branku Pecháčka. Diváci na Strahově další gól neviděli a béčko Sparty podlehlo Táborsku 0:1.
Vedoucí tým ČFL začal velmi aktivně a na hráče v rudých dresech nastoupil hned od první vteřiny. Již v první minutě zahrozilo Táborsko z rohového kopu, pozorná obrana Sparty však nebezpečí odvrátila a brankář Kotek založil rychlý protiútok. Ben Chaim následně unikal po levém křídle, ale na hranici velkého vápna mu míč sklouzl z kopačky a dobíhající obránce uklidil míč do zámezí.
V desáté minutě si z levé strany navedl Tolno míč do středu a vypálil. Technický pokus se obtočil kolem ruky Kotka a zapadl přesně k tyči – 0:1.
Po obdrženém gólu se začala více prosazovat i domácí Sparta. Ve 14. minutě se ke střele protlačil Karlsson - přestřelil. V téměř stoprocentní šanci se v 17. minutě octl Dao, který zpracoval průnikovou přihrávku za obranu a pelášil osamocen na Pecháčka. Útočník z Pobřeží slonoviny se rozhodl gólmana přehodit. Míč však nenabral potřebnou výšku a připravený Pecháček míč za svá záda nepustil. O několik momentů později se do otevřenější obrany Táborska opět hnal Dao. Stopku mu však na půlce vystavil kapitán Navrátil a byl odměněn žlutou kartou. Na druhé straně se po sérii odrazů opřel do balonu Kučera. Tvrdý projektil vytáhl Kotek na roh.
Hru Sparty sráželi množství ztrát a nepřesností, ze kterých vznikali rychlé protiútoky Táborska. Žádný z pokusů však nerozvlnil síť, i když kolikrát chybělo jen několik centimetrů, jako například při střele Musiola z hranice šestnáctky.
V závěru prvního poločasu se Sparta protlačila do nadějných příležitostí, ale jak střela Šimáčka, tak i zakončení Karlssona skončily mimo.
O poločasové přestávce sáhl trenér Kotal k jedné změně. Na levém kraji zálohy nahradil Ben Chaima Horák.
Svěřenci trenéra Kotala navázali na aktivitu z konce prvního poločasu a ve snaze vyrovnat stav utkání zatlačili soupeře před vlastní branku. Na levém kraji dobře fungovala spolupráce mezi Dudlem a Horákem, kteří dělali problémy pravé straně táborské sestavy. Sparťané hrozili z množství rohových kopů, zvláště stopeři Piško a dvoumetrový Talovierov byli vidět. Žádný pokus však neskončil za zády Pecháčka. Sparta sázela na rychlost Daa, který svedl nespočet osobních soubojů se Smetanou, který nahradil v základní sestavě Pence. Blízko vyrovnání byl deset minut před závěrečným hvizdem Mareček. Po centru do malého vápna přetlačil obránce a vystřelil. Pecháček vyrazil míč vedle!
V posledních minutách sparťané marně sahali po vyrovnání. Táborsko nakonec udrželo těsné vedení a rezerva Sparty prohrála 0:1.
V devátém kole cestuje ekipa trenéra Kotala do Štěchovic, kde hraje v neděli 6. října od 16:00.
AC Sparta Praha B – FC MAS Táborsko 0:1 (0:1)
Branky: 10. Tolno. ŽK: Dudl, Ben Chaim – Navrátil, Musiol, Novák, Schramhauser. Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Langmajer. Počet diváků: 400 diváků.
Sparta: Kotek – Gabriel, Piško, Talovierov, Dudl, Karabec, Karlsson (86. Burda), Šimáček, Mareček, Ben Chaim (46. Horák), Dao.
Táborsko: Pecháček – Navrátil, Kučera, Toutou (73. Vandas), Tolno (80. Rydval), Havrda, Musiol (90. Schramhauser), Vozihnoj (57. Novák), Conde, Smetana, Almeida.

Další novinky