Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyStará garda

Vítězné silvestrovské derby veteránů

Sparta vyhrála 5:1

Sdílet

Derby veteránů zahájilo tradiční silvestrovský program už po sedmnácté. Hrálo se tradičně 2x20 minut a sparťané po loňské remíze tentokrát jasně dominovali a vyhráli rozdílem čtyř branek.
Sparťané měli první šanci zápasu, po rychlém přenesení hry zleva doprava přihrál Kincl Lokvencovi a ten z první přestřelil Burešovu branku.
Na druhé straně se přes Kuku a Janouška dostal míč k Medynskému, i on ale z dobré pozice pálil nad branku.
Na první gól si fanoušci počkali do deváté minuty, kdy po šanci Slavie rozjel Blažek rozehrávkou rychlý brejk a na jeho konci byl Vratislav Lokvenc, který se nemýlil.
Pár desítek vteřin na to mohl být rozdíl ve skóre dvougólový, ale Lokvenc tentokrát po přihrávce Margoliuse hlavou minul.
Nemuselo ho to ale moc mrzet, protože ve 14. minutě ho zastoupil Jiří Novotný. Po individuální akci, kdy zamotal slávistům hlavy, vystřelil do protipohybu brankáře a nedal mu nárok na zákrok.
Na startu druhého poločasu dostali slávisté výhodu penalty po třech rohových kopech, jenže Jaromír Blažek přesně vystihl směr střel a míč zalepil do rukavic.
Po půlhodině po zákroku Zákostelského přišla penalta po třech rozích také pro sparťany. Václav Budka se narozdíl od Kuky nemýlil a bylo to o tři!
A Sparta válela dál. Horňák s Lokvencem rozebrali slávistickou obranu a Kincl snadno zakončil na zadní tyči do odkryté branky!
Prakticky vzápětí se prosadila poprvé také Slavia, po pěkné patičce Kozla snížil Janoušek.
Slavia se snažila přidat další góly, jenže se nestíhala vracet a Kincl tak těsně před koncem ještě připravil snadnou střeleckou pozici pro Horňáka!
SK Slavia Praha nad 45 let -  AC Sparta Praha nad 45 let
Branky: 35. Janoušek - 9. Lokvenc, 14. Novotný, 30. Budka, 34. Kincl, 39. Horňák. Rozhodčí: Josef Zvonič.
Sparta: Blažek – Kotal, Vrabec, Horňák, Bažant, Lokvenc, Kincl, Jarolím, Denk, Margolius, Budka.
Slavia: Bureš – Medynský, Šilhavý, Hunal, Jeslínek, Jindráček, Veselý, Kozel, Kuka, Řehák, Janoušek.

Další novinky