Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

Čekají nás kvalitní soupeři

Tým Sparty povede v Tipsport lize Václav Kotal

Sdílet

Sparta se po 21 letech vrací do zimní Tipsport ligy. Základem bude sparťanský B-tým, který povede trenér Václav Kotal. Ten bude mít v jednotlivých utkáních k dispozici také některé hráče áčka. První zápas nás čeká už ve středu 8. ledna.
Prostor tak dostanou talentovaní hráči sparťanské rezervy, která je po polovině ČFL A na druhém místě, pouhé dva body za vedoucím Táborskem. Boje o postup do druhé nejvyšší soutěže se znovu rozběhnou druhý březnový víkend.
„Pro nás je účast příležitostí si hned na začátku roku zahrát s kvalitními soupeři. Vzhledem k tomu, že ČFL začíná pozdě, tak jsme tomu přizpůsobili zimní přípravu,“ řekl na tiskové konferenci před začátkem Tipsport ligy trenér sparťanského B-týmu Václav Kotal.
Patronem turnaje je Jaromír Blažek. „Samozřejmě budu přát Spartě všechno nejlepší, aby se jí dařilo,“ řekl někdejší brankář, který se Spartou oslavil šest mistrovských titulů.
Sparta je nasazena do skupiny B a postupně vyzve Varnsdorf, Mladou Boleslav a Hradec Králové, tedy jeden prvoligový a dva druholigové celky. Všechna utkání odehrajeme v Mladé Boleslavi.
Program Sparty v zimní Tipsport lize:
AC Sparta Praha – FK Varnsdorf  – středa 8.1. od 10:30, Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha B – neděle 12.1. od 13:00, Mladá Boleslav
AC Sparta Praha B – FC Hradec Králové – úterý 21.1. od 10:30, Mladá Boleslav

Další novinky