Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Hložek, Karabec a Sonntagová oceněni

Galavečer Grassroots 2019

Sdílet

Adam Hložek byl na Galavečeru Grassroots fotbalu za rok 2019 vyhlášen nejlepším starším dorostencem roku. Kategorii mladších dorostenců ovládl Adam Karabec. Talentem roku mezi ženami se stala Eliška Sonntagová!
Adam Hložek navázal na loňský triumf v kategorii mladší dorostenec. Přesto, že v červenci 2019 oslavil teprve sedmnácté narozeniny, stal se v uplynulém roce stabilním členem základní sestavy Sparty. Zároveň se zapsal do historie jako nejmladší střelec klubu v české i Evropské lize. Premiérové trefy se dočkal také v dresu reprezentace do 21 let. V probíhajícím ročníku patří mezi nejlepší nahrávače ligy a stal se také králem asistencí od 11. do 15. kola. „Jsem ve Spartě a snažím se podávat co nejlepší výkony,“ řekl na galavečeru Hložek, který dodal, že jeho fotbalovými vzory jsou Christiano Ronaldo a Tomáš Rosický.
Také nejlepší mladší dorostenec je sparťan a jmenuje se Adam. Adam Karabec navázal v anketě na loňský Hložkův triumf a určitě by se v budoucnu nebránil dalším paralelám. „Kdyby to tak bylo, tak bych byl určitě rád a byl bych spokojený,“ řekl Karabec na podiu. Šestnáctiletý Adam Karabec patří k největším talentům strahovské fotbalové akademie. V uplynulé sezoně zazářil na prestižních mezinárodních turnajích All Stars Cup a CEE Cup. Karabec byl dokonce zvolen nejlepším hráčem CEE Cupu, na kterém se sparťanskou devatenáctkou došel až do finále. V probíhajícím ročníku Karabec podával výborné výkony za B-tým a dostal se i do národního týmu do 19 let.
Na Galavečeru Grassroots uspěla také sparťanská záložnice Eliška Sonntagová, která zvítězila v anketě talent roku. Sonntagová navázala na loňské vítězství Andrey Staškové, která už nyní patří do kádru turínského Juventusu. Osmnáctiletá Eliška Sonntagová oslavila v minulé sezoně se Spartou ligový triumf i vítězství v poháru. Eliška rovněž patří do české ženské reprezentace.
Gratulujeme všem oceněným!
FOTO: FAČR/Vlastimil Vacek

Další novinky