Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Když budeme hrát takhle, budeme vítězit

Libor Kozák po Teplicích

Sdílet

Libor Kozák se proti Teplicím poprvé po koronavirové pauze postavil do základní sestavy a trenérovi splatil důvěru dvěma vstřelenými góly. Po zápase ale vyzdvihoval i pevnou defenzivu týmu.

KOZÁK | Myslím jen na další zápas

Jak hodnotíš výkon svůj i celého týmu?
Celkově týmově je tam velká spokojenost, že se vyhrálo a navíc s nulou, to je důležitá věc. Máme dvě vítězství v řadě, je třeba na to navazovat dál. Osobně jsem rád, že když jsem po tak dlouhé době nastoupil v základu, tak jsem dal dva góly a přispěl jsem k vítězství. Možná jsem mohl dát ještě jeden gól, ale beru to. Teď je třeba pokračovat.
Celý zápas jsme měli pod kontrolou, nepouštěli jsme Teplice přes polovinu hřiště. Jak si vysvětluješ takovou dominanci?
Druhý poločas v Karviné ukázal, že když chceme a když se nabízíme, tak jsme silní. To jsme dneska potvrdili, ale jsou to teprve dva zápasy, musí to jít dál. Pokud takhle budeme hrát, tak nemám strach o to, že bychom nevyhrávali.
Popiš prosím, jak jsi ze hřiště vnímal své gólové situace…
Ten první gól, tam jsem viděl Bořka, jak se napřahuje. V takových situacích se vždycky snažím jít na gólmana a pak už záleží na štěstí. Byl jsem nastejno se stoperem, měl jsem ale delší nohu, takže jsem to trefil. Druhý gól byl docela štěstí, trefil jsem míč do brankáře, ale vzápětí se mi objevil před prázdnou bránou. Byla to náhoda, ale i takové branky se počítají. Gól jako gól, beru ho všemi deseti.
V lize jsi vstřelil už deset gólů. Jsi s takovou porcí průběžně spokojený?
Mohlo jich být víc, ale to už je minulost, nesedím doma a nepočítám si branky. Mám jich tolik, kolik jich mám, uvidíme, kolik jich bude na konci. Musíme se soustředit vždy jen na nadcházející zápas, to není klišé, to je fakt.
Proč nepřišly další branky ve druhém poločase?
Řešili jsme věci zbrkle, už ke konci prvního poločasu. Ve druhém poločase jsme ještě trochu ubrali plyn, když vedete 3:0, dáte si třeba přihrávku navíc, tolik se netlačíte do brány. Jsme si vědomi i toho, že za tři dny hrajeme znovu, to podvědomě hraje roli. Ale rozhodně je škoda, že jsme další góly nepřidali. Důležitá je ale ta nula, Teplice jsme do ničeho nepustili.

Další novinky