Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Gólů mohlo být i víc

Trenér Václav Kotal po výhře nad Teplicemi

Sdílet

Podruhé za sebou dovedl trenér Václav Kotal Spartu k vítězství. Po Karviné tentokrát jeho celek porazil Teplice. Přečtěte si, co zaznělo na pozápasové tiskové konferenci nebo se podívejte na jeho rozhovor pro Sparta TV.

KOTAL | Gólů mělo být víc

Trenére, jak byste zhodnotil zápas?
Naším cílem bylo po utkání v Karviné zopakovat výkon a potvrdit to i výsledkem. To druhé se nám podařilo, vyhráli jsme 3:0, ale přeci jen ve druhé půli v Karviné jsme podali lepší výkon. Trochu mi chyběl větší hlad po kvalitnějším fotbale. Samozřejmě si ale vítězství ceníme, 3:0 je pěkný výsledek. Pořád máme na čem pracovat, v přechodové fázi hrozně spěcháme místo, abychom si vytvořili správnou pozici na nějakou průnikovou přihrávku a zakončení.
Těší vás víc, že se daří ofenzivě, nebo udržená nula?
Těší mě oboje. Dali jsme dost gólů. Ale tuším, že jsme měli asi pětadvacet střel a efektivita je na můj vkus málo. Myslím si, že jsme mohli dát gólů i víc. Kvalitnější mužstvo než jsou Teplice, by asi naše chyby v přípravných kombinacích dokázalo potrestat. Podařilo se nám ale uhrát nulu, to kvituju. Nula je pro mě důležitá, ale víc mě zajímá i způsob útoku a příprava předfinální a finální situace.
Nasadili jste Kozáka. Co jste tím sledovali?
Sledovali jsme to, aby dal góly. Tetteh měl v posledním utkání tři gólové šance a neproměnil. Věděli jsme, že Teplice hrají z bloku, to znamená na vlastní polovině. Nechali jsme křídla tak, jak jsme končili v Karviné, to znamená Hložek zprava a Karlsson zleva. Předpokládali jsme, že budou chodit centry, to se potvrdilo a jsem rád, že to tam Liborovi dvakrát spadlo.
Vyžlutil se vám Krejčí. Jak velká je to komplice?
Jestli je to komplikace, ukáže budoucnost. Nasadili jsme tam Trávníka a já věřím, že zvládne i utkání na Bohemce.
Jak jste byl spokojený s Hanckem, který podal dominantní výkon v obraně a hnal se i do útoku?
Říkal jsem mu, že mi připomíná Milana Fukala, který, když to bylo dva tři nula, tak chtěl hrát na hrotu a dát gól. Samozřejmě je to trochu v nadsázce. Když ho tam někdo zastoupí, tak si to může vyzkoušet. Já jsem trenér, který vyžaduje kvalitní organizaci, tak mi to někdy trochu vadí, ale když to utkání skončilo takhle, tak mu to zřejmě musím odpustit.

Další novinky