Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Tři body z Pardubic

Sedmnáctka porazila Pardubice 3:1

Sdílet

Mladší dorostenci přehráli v premiéře v ligovém ročníku Celostátní ligy U17 Pardubice 3:1. Vítězství znamenalo nejen tři body do tabulky pro celý tým, ale také hned první tříbodovou výhru pro trenéra Blážu v soutěžním zápase na lavičce U17. Gratulujeme trenére!
Sparťané začali první ostrý zápas podzimu velmi aktivně, když již v první minutě pálil nebezpečně Lilling. Míč však branku jen o kousek minul. Přesnost chyběla o pár minut také Tesařovi, který nevecpal své střely mezi tři tyče. V sedmé minutě prostrčil obranou soupeře Jedlička na Bočka, ten však na Starého v brance Pardubic nevyzrál. Útočné snažení Sparty pokračovalo. Ve 14. minutě se po rohu Krejčího zavěšil do vzduchu Stárek a otevřel skóre zápasu – 0:1.
I druhý gól padl po standardní situaci, když volný kop protalčil do sítě znovu Stárek – 0:2.
Sparta byla i nadále nebezpečnějším týmem na pardubickém pažitu. Dvě minuty před poločasovým hvizdem obešel Tesař v úniku domácího gólmana a hledal ještě lépe postaveného Kolínka, kterého fauloval domácí obránce a sudí nařídil pokutový kop. Míče se chopil kapitán Rott. Tvrdý projektil však rozezvonil pouze tyč!
Ještě před přestávkou opět překonal obranu domácích Tesař a přehodil i Starého, míč však na poslední chvíli změnil na nerovném terénu směr a skončil na tyči.
Trenér Bláža si uvědomoval, že dvougólový náskok nemusí být dostačující, ale i nadále věřil základní jedenáctce a o přestávce neprovedl žádnou změnu.
Druhý poločas nezačal tak, jak skončil ten první. Dorostenci Sparty již nebyli tak dominantní a s přibývajími minutami se do hry dostávali čím dál častěji domácí. Sparťanům se nedařilo držet míč na útočné polovině a po několika zbytečných ztrátách museli hráči rychle přepínat do defenzivního postavení. Pardubice dokázaly zatlačit sparťany na vlastní polovinu a po rohovém kopu v 79. minutě snížily na rozdíl jediné branky – 1:2.
Místo velkého tlaku pardubických však přišlo uklidnění situace pro Spartu. V 83. minutě si na dlouhý nákop Bašty za obranu naběhl Jedlička a elegantně přehodil brankáře – 1:3.
Pro Jedličku šlo o první ligovou trefu po příchodu z Českých Budějovic. Ve zbylých minutách sparťané kontrolovali hru a nakonec porazili v prvním kole Celostátní ligy U17 Pardubice 3:1.
V dalším kole se svěřenci trenéra Bláži představí domácím fanouškům na Strahově, a to v sobotu 29. září od 13:15 proti Dynamu České Budějovice.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „ Jsem spokojený se vstupem do utkání. Do 20. minuty jsme měli přibližně pět velkých šancí, ale nebyli jsme patřičně efektivní, což je škoda, protože náskok mohl být od začátku ještě výraznější. Na konci první půle jsme neproměnili pokutový kop a stejně tak i další nadějnou příležitost. Gólů mělo být určitě více a druhý poločas mohl být klidnější. Takto jsme udržovali domácí ve hře, kteří po zásluze snížili. Naštěstí přišla rychlá odpověď Jedličky, která nás opět uklidnila. Výhra v prvním kole těší, ale druhý poločas ukázal, že prostor na zlepšení tu je, protože s ním jsem úplně spokojený nebyl. Mám radost z výhry.“
FK Pardubice U17 – AC Sparta Praha U17 1:3 (0:2)
Branky: 79. Sedláček – 14. a 34. Stárek, 83. Jedlička. Rozhodčí: Dujsík – Lakomý, Rázek. Počet diváků: 70 diváků.
Pardubice: Starý – Břeň (46. Divišek), Tecl, Svoboda (46. Netolický), Sedláček, Jeník, Míšek, Machů (23. Solnička), Brdička (58. Kraj), Šmahel, Lexman (75. Zeman).
Sparta: Bašta – Rott, Stárek, Ševinský, Krejčí – Kolínek (58. Jandovský), Lilling, Jedlička, Vitarigov (86. Čihák) – Boček (77. Staroščák), Tesař.

Další novinky