Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Zuzana Kožuriková – mládežnická hráčka měsíce

Představujeme talentovanou brankářku

Sdílet

Nová sezóna s sebou přináší také nové ocenění. Každý měsíc bude vybrána hráčka z mládeže Sparty, která za odměnu absolvuje trénink s A-týmem žen. První takovou hráčkou je Zuzana Kožuriková z týmu WU15. Nadějná brankářka, která však dokáže skvěle zahrát i v poli.
 „Je to jedna z nejdéle ‚sloužících' hráček v našem týmu. Přišla v mladší přípravce od kluků z Viktorky Žižkov, takže je ve Spartě již sedm osm let. Ze začátku hrála více v poli a příležitostně chytala. Aktuálně už chytá pravidelně - a naopak příležitostně hraje v poli,“ říká trenér Pavel Klíma, který ji vede ve starších žákyních.
Sběratelka ocenění
Na prestižních turnajích, včetně těch proti chlapeckým týmům, byla několikrát po zásluze oceněna nejlepší brankářkou turnaje. Asi nejcennější ocenění dostala na mezinárodním turnaji E.ON Cup, kde byla zvolena nejlepší golmankou turnaje. A to na úkor 39 jiných brankářů z klubů jako Schalke, Anderlecht, Monako a podobně,“ pokračuje Pavel Klíma.
Kromě kvalitních výkonů při zápasech má Zuzana také dobrý přístup na trénincích, na kterých má navíc vysokou účast. Na jedničku „odmakala“ i letní soustředění, která letos absolvovala hned dvojí – se svým týmem starších žákyň a také s dorostenkami. Má dobrou fyzickou kondici, obratnost, mrštnost, rychlost, odrazovou sílu a i díky hře v poli také kopací techniku.
Kam až to lze dotáhnout
Zuzka je velmi talentovaná brankářka. Bylo na ní vidět, že si chvíle na tréninku s A-týmem užívá. Mohla vidět, jak funguje A-tým a kam až to můžou děvčata dotáhnout. Jsem velmi rád, že právě Zuzka byla první hráčkou, která měla takovouto možnost. A věřím, že ji to motivuje ještě víc do další práce, která je před ní,“ říká na její adresu trenér žen ACS Martin Masaryk.
Úžasný pocit a velká zkušenost
Dejme slovo také samotné Zuzce. Když jsem slyšela, že půjdu trénovat s A-týmem žen díky ocenění hráčka měsíce, byl pro mě hrozně úžasný pocit. Byla to pro mě velká zkušenost. A bylo to zase něco nového. Jsem vděčná za tuto příležitost,“ říká čtrnáctiletá fotbalistka původem z Nymburka.
"Měla jsem ze sebe dobrý pocit a zvedlo mi to sebevědomí. Ze začátku jsem měla trochu stres, ale k tomu to asi patří. Jak začal trénink, tak jsem byla soustředěná a dávala do toho všechno. Ještě jednou děkuji všem trenérům a hráčkám za trénink a ať se vám daří jako doteď. Děkuju!“ uzavírá Zuzana Kožuriková.

Další novinky