Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Prohra se Sigmou

Sedmnáctka nestačila na Sigmu

Sdílet

První ztráta. Sparťanská sedmnáctka přivítala ve 4. kole Celostátní ligy U17 na Strahově Sigmu Olomouc. Svěřencům trenéra Bláži se po třech víétězstvích tentokrát nepodařilo přidat další tři body a padlo na domácí půdě 1:3.
Bojovné utkání již od úvodních minut. Jako první prověřila Sigma obranu Sparty. Nebezpečný centr z pravé strany defenziva odvrátila. Odpověď přišla z kopačky Staroščáka. Tvrdou střelou však zablokoval obránce Dohnnálek. Na konci deváté minuty střílel z uctivé vzdálenosti Rott. Gólman Bílý, ač s obtížemi, tak střelu vytěsnil mimo tři tyče.
O minutu později rozjela Olomouc zprvu nenápadnou akci, kdy se za obrannou řadu Sparty dostal rozeběhlý Páleník a přesným pasem připravil neodmítnutelnou střeleckou pozici Slatinskému – 0:1.
Chvíli po gólu se Sigma opět valila do šestnáctky domácích po ztrátě ve středu hřiště. Tvrdou střelu však ukryl Bašta v náručí.
Ve 22. minutě rozehrávali hráči v rudých dresech volný přímý kop. Hosté nebezpečí velmi rychle odvrátili a sami založili rychlý protiútok na jehož konci stál tváří v tvář brankáři Sparty Michl a uspěl – 0:2.
Dvougólový náskok málem vydržel jen několik desítek vteřin, protože do míče se ze zajímavé vzdálenosti opřel Rott. Pokus jen o centimetry minul branku Bílého. Do konce prvního poločasu zbývaly poslední dvě minuty a Staroščák ve středu pole vybojoval téměř ztracený míč, který předložil kolmicí Lillingovi. Letenský záložník zatáhl míč až do šestnáctky. Z prostoru penalty však mířil vedle. Po úvodním dějství ztrácela Sparta na Sigmu dva góly.
Do druhé půle vyslal trenér Bláža dva čerstvé hráče – Vitarigova s Krulichem. Kouč zároveň upravil taktické pokyny a hra se mnohem častěji odehrávala před brankou Sigmy. Krulichova tečovaná střela, Hruška mířil na přední tyči těsně vedle a o pár minut později zakončoval pouze do brankáře Bílého. Sparťané skvěle začali druhý poločas, ale za brankovou čáru se jim míč dostat nedařilo.
Hráči v rudých dresech se tlačili dopředu a snažili se utkání ještě zdramatizovat, jenomže v 62. minutě olomoučtí opět vyrazili do rychlého protiútoku, konkrétně dvojice Michl se Slatinským. Střílený centr dokázal Bašta vyrazit naneštěstí pro něho však jen do břicha druhého jmenovaného a míč skončil v síti – 0:3.
Ani třetí inkasovaný gól domácí nesrazil, mladí sparťané i nadále bojovali. Ofenzivní tažení pokračovalo. Hruškův pokus po přihrávce Lillinga gólman konečky prstů vytáhl na roh. Po centru Osmaniho ve skluzu zakončoval Penxa, ale přestřelil. Neujala se ani hlavička Krejčího. Bílý nakonec kapituloval pět minut před koncem, když nestačil na hlavičku Hrušky – 1:3.
I v poslední minutě základní hrací doby Sparta věřila v dotažení ztráty, a tak v 90. minutě vyrazil an roh i brankář Bašta. I díky jeho přičinění v šestnáctce soupeře chyběly Rottovi pouhé centrimetry, aby dotlačil míč za brankovou čáru, ale po velkém závaru v malém vápně míč neskončil v brance jen zázrakem. V nastavení mířil ještě Rott z přímého volného kopu nad břevno. Sparťanský mladší dorost padl doma se Sigmou Olomouc 1:3.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Pro nás nešťastné utkání. V prvním poločase chyběla přesnost, nedařila se kombinace dle představ, v ofenzivě jsme byli málo nebezpeční a Sigma trestala z rychlých protiútoků. Ve druhém poločase přišlo výrazné zlepšení a vytvořili jsme si velké množství šancí. Chyběl však dřívější kontaktní gól. Hráče chci pochválit za to, že se nevzdali ani za nepříznivého stavu a na hřišti nevypustili ani vteřinu až do úplného konce. Do příštího kola je třeba se poučit.“
AC Sparta Praha U17 – SK Sigma Olomouc U17 1:3 (0:2)
Branky: 86 Hruška – 12. a 62. Slatinský, 23. Michl. ŽK: Lilling, Rott, Vitarigov – Páleník, Vaněk. Rozhodčí: Mudra – Klíma, Štípek. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Bašta – Rott, Kohoutek, Ševínský (71. Čihák), Krejčí, Jandovský (46. Krulich), Osmani, Staroščák (46. Vitarigov), Lilling, Kolínek (61. Penxa), Hruška.
Sigma: Bílý – Dohnálek, Studený, Cahel, Michl, Mikulenka, Janyška (54. Strnad), Stašák (81. Dvořák), Páleník (71. Vaněk), Cubo, Slatinský.

Další novinky