Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Návrat Čelůstky je důležitý

Trenér Sparty Václav Kotal po utkání v Teplicích

Sdílet

Trenér Sparty Václav Kotal hodnotil vítězné utkání v Teplicích. Přečtěte si, co řekl novinářům nebo se podívejte na rozhovor pro Sparta TV.

KOTAL | Návrat Čelůstky je důležitý

Trenére, převažuje větší radost ze tří bodů, nebo to, jak jste utkání zvládli? Soupeř měl jedinou šance na konci.
To je ta jedna šance. My měli tři čtyři. Proměnili jsme jednu. O to je utkání těžší. I když se soupeř bránil, jednu šanci měl a jsme rádi, že to nedokázali proměnit.
Neměl jste během utkání obavu, když zápas plynul a góly stále nepřicházely?
Samozřejmě. Pokud utkání není rozhodnuté, jsou to pořád nervy. Nepřejete si, aby se stala chyba. V předchozích utkáních jsme jich dělali hodně. Jsem rád, že s návratem Ondry Čelůstky přišla první nula a doufám, že to bude podpora do dalších zápasů.
Ukázalo utkání důležitost Čelůstky? Plechatý vedle něj vypadá sebejistěji.
Určitě. Jeho zkušenosti jsou jedním z důvodů, proč u nás je. Takového hráče jsme potřebovali. Ještě bychom potřebovali Hancka a ostatní.
Jak jste byl spokojen s duem Karlsson – Juliš? Nastoupili spolu poprvé v lize a měli řadu šancí.
Byl bych spokojený, kdyby šance proměnili. Jsem rád, že si šance vytvářejí. Julda i Karlsson šli sami na branku. Bohužel to neproměnili. Nakonec ale při gólové šanci byli Karlsson, Dočkal i Juliš. Musíme být rádi i za jeden gól, který nám stačil k vítězství.
Po delší době naskočil Souček. Jak se vám líbil jeho výkon?
Tím, že není béčko, se kluci nemají, kde rozehrát. Naskakují do těchto utkání, která jsou pro nás těžká. Všichni čekají jen vítězství. Myslím, že to zvládl dobře. Souboje s Marešem jsou pro každého nepříjemné. Je velmi důrazný. Z tohoto pohledu jsem rád, že to celkem zvládl.

Další novinky