Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko vstoupilo vítězně do zimní Tipsport ligy

Rezerva zahájila rok 2021 výhrou proti Táborsku

Sdílet

Hráči Sparťanské rezervy nastoupili k prvnímu utkání roku 2021 proti druholigovému Táborsku. Pro hráče to byl první zápas od 11. října, kdy v ČFL porazili Hostouň. Soupeř z Táborska nastoupil v základní sestavě se čtyřmi hráči, kteří jsou v klubu na testech. Kromě nich během zápasu nastoupilo také několik ex-sparťanů. Utkání bylo součástí zimní Tipsport ligy, kde se kromě Táborska naše béčko utká v základní skupině ještě s Hradcem Králové a pražskou Duklou.
Start utkání byl oproti původnímu plánu posunut o půl hodiny kvůli odklízení sněhu z hrací plochy, kterého se museli aktivně zúčastnit také členové obou týmů. Začalo se tedy až v 11:00 a první branka na sebe nenechala dlouho čekat, když Pudhorockého zastavil faulem táborský obránce Icha už ve 3. minutě. Míč si postavil Dudl, který brankáře Pecháčka překonal střelou doprostřed branky.
Těžký terén nebyl nakloněný kombinační hře obou týmy, přesto si Sparta dokázala vypracovat několik slibných šancí, kterým chybělo kvalitnější zakončení. Hosté se dostali k první velké šanci ve 39. hlavičkoval po centru z pravé strany Táborska Dušan Pinc do protipohybu brankáře Kotka, který reflexivně vyrazil jeho prudkou hlavičku na roh.
Do druhého poločasu vstoupili oba týmy po několika střídáních. Sparta poslala do hry Benadu, Gabriela, Hucka, Novotného, Amblera a Szewieczeka, kdežto Táborsko obměnilo téměř kompletní jedenáctku. Podobně jako v prvním poločase, už po několika minutách se měnilo skóre a znovu to byla Sparta. Špatnou přihrávku Táborska od poloviny hřiště vlastnímu brankáři vystihl Ondřej Novotný, který míč před brankářem dokázal ve skluzu ukrást a poté jej uklidil do prázdné branky. Dvoubrankové vedení ale netrvalo dlouho. Nedůraz v obraně Sparty o pár minut později potrestal útočník David Čapek a v 51. minutě snížil.
Následovala nevýrazná pasáž zápasu bez oboustranně zajímavých momentů. Až v 70. minutě přišel zdařilý centr Flaka z levé strany, který mířil na rozeběhnutého Sejka, jenž míč trefil ranou z první přes vybíhajícího brankáře Táborska a vrátil Spartě dvoubrankové vedení. Krátce před koncem pak ještě spálil obrovskou šanci Novotný, sparťanský kapitán v druhém poločase. Toho výborně našel Flak, který mohl mít druhou asistenci v zápase.
Sparta B zvítězila nad druholigovým Táborskem v poměru 3:1 a vstoupila úspěšně do zimní Tipsport ligy. Další zápas ji čeká v sobotu 16. ledna, kdy opět na Xaverově nastoupí proti Hradci Králové, který tráví zimní přestávku na prvním místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
Trenére, máme za sebou po dlouhé době zápas. Jak dnešní výhru 3:1 hodnotíte?
„Po herní stránce byla první půle pro nás o malinko lepší. V té druhé nás pak začalo Táborsko presovat a z počátku jsme si s tím nevěděli rady, což se opět otočilo až po našem třetím gólu. Vyzdvihl bych tempo hry, které bylo dobré i přesto, že se trénuje teprve pár dnů. Takže to celkově hodnotím jako dobré utkání.“
Kapitánem byl v prvním poločase nováček Nelson Okeke. Jak jste byl celkově spokojen s jeho hrou a prací na hřišti?
„Na to, že je v týmu nejmladší, tak utkání zvládl a na defenzivní pozici ve středu hřiště odvedl dobrou práci.“
S jakou kondicí hráči vstoupili do zimní přípravy po Vánocích?
„Bohužel jsme kvůli situaci s covidem nemohli absolvovat testy na UK FTVS, takže na posouzení kondice celého týmu je ještě brzy. Začínáme trénovat a tam se ukáže, kdo jak na tom po svátcích je.“
AC Sparta Praha B – FC MAS Táborsko 3:1 (1:0)
Branky: 4. Dudl (pen.), 49. Novotný, 70. Sejk – 51. Čapek.
Sparta B: Kotek (46. Benada) – Tvaroh (46. Szewieczek), Jonáš, Červak – Konopásek (46. Gabriel), Pudhorocký (46. Hucek), Okeke © (46. Ambler), Flak, Dudl (65.Šnajdr) – Dao (46. Novotný), Sejk.
FC MAS Táborsko (první poločas): Pecháček – Fernandes, Navrátil, Minkevičs, Brito – Kristaps, Zeronik, Pinc, Vozihnoj – Icha, Boula.

Další novinky