Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Bod z Pardubic

Sedmnáctka dělila body

Sdílet

Obrat a nakonec jen bod. Mladší dorost Sparty remizoval v prvním kole Celostátní ligy U17 v Pardubicích 2:2. V rudém dresu se prosadili Rus s Rožánkem.
Úvod utkání se hrál ve vysokém tempu, ale kombinace obou týmů končily hlavně kvůli nepřesnostem a zbytečným ztrátám. V 19. minutě Sparta zahrávala rohový kop, který domácí odvrátili a vyrazili do protiútoku. Při rychlém brejku si sparťané neporadili s důrazným Brožem a faulovali ho v šestnáctce. Novák penaltu bezpečně proměnil – 1:0.
O pět minut později našel ve vápně Cettl Rusa, který však ve velké šanci mířil pouze do rukavic domácího Šimona. Ve 28. minutě Vitarigov vysunul za obranu Rusa a ten Šimona propálil, srovnáno – 1:1.
V 50. minutě si u lajny vzal míč Vitarigov, prošel mezi čtyřmi protihráči a krásně naservíroval míč Rožánkovi. Ten se nemýlil a trefil horní roh Šimonovi brány – 1:2.
Sparťané nadále byli aktivnějším týmem, hráli více na míči, ale v 59. minutě přišel zkrat. Dlouhý míč za obranu směřoval do zámezí, stoper Váňa ho sledoval, ale aktivní Metelka ho na čáře dokázal vybojovat, předložit před bránu Novákovi, který šťastně bodlem na přední tyč prostřelil Čechala – 2:2.
A mohlo být ještě hůře. V 68. minutě přetažený roh domácích sledoval Tesař a omylem zavadil o nohu domácího hráče, rozhodčí okamžitě písknul pokutový kop. Čechal však penaltu skvěle lapil a mladí sparťané se mohli znovu hrnout do ofenzivy. Horák se ocitl dvakrát v nadějné pozici, ale jeho finální přihrávka byla nepřesná. V závěru utkání přibývalo standardních situací pro Spartu, po jedné z nich Tesař mířil nad branku. V poslední minutě Horák zahrával rohový kop, Rebibo vrátil míč před bránu, kde ho dorazil do sítě Říha. Euforii ale přerušil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Mladší dorost Sparty remizoval s Pardubicemi 2:2.
Komentář trenéra Lukáše Bláži: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Pardubice hrály dopředu velmi dobře, ale troufnu si říct, že jsme nabídli více fotbalovosti a měli vyhrát. Pokud ale budeme dostávat takto laciné branky po velkých individuálních chybách, těžko budeme podobné zápasy vyhrávat.“
FK Pardubice U17 – AC Sparta Praha U17 2:2 (1:1)
Branka: 19. (pen.) a 59. Novák – 27. Rus, 50. Rožánek. ŽK: Metelka, Prokeš, Brož – Novák, Rožánek. Rozhodčí: Stieber – Slavíček, Rázek. Počet diváků: 100 diváků.
Pardubice: Šimon – Kuja (46. Jindra), Rolenec, Metelka (72. Kožený), Procházka, Novák, Halda (64. Hoffman), Flaška, Prokeš, Brož (64. Šebek), Borůvka (64. Rek).
Sparta: Čechal – Váňa, Rebibo, Káža (55. Tesař), Cettl (64. Slanina), Horák, Novák, Šimonovský (46. Vaněk), Rožánek, Vitarigov (83. Říha), Rus (55. Krulich).

Další novinky