Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko podlehlo Viktorce Žižkov

Rezerva s druhou prohrou v řadě

Sdílet

Sparťanské béčko odehrálo druhý domácí zápas v této sezoně. Rudí přivítali na Strahově Viktorii Žižkov. Té před tímto duelem patřila v tabulce 13. příčka s jedním vítězstvím na svém kontě. Hosté se dostali do vedení už v 16. minutě zásluhou Súkenníka. Druhý zásah přidal se štěstím Batioja. Hra i přes skóre 0:2 byla vyrovnaná. Zlom v zápase nastal těsně před poločasem, kdy Ryneš dostal červenou kartu. Druhý poločas se už jen dohrával, přičemž Batioja upravil skóre na konečných 0:3.
Sparťanský trenér Michal Horňák dal přednost v bráně v tomto utkání Milanu Hečovi, pro kterého to byl první soutěžní duel této sezóny. V základní sestavě se představil rovněž Adam Gabriel, který byl den předtím v souboji A-týmu na půdě Bohemians na lavičce náhradníků. V utkání však tentokrát chyběl Nelson Okeke, který nastoupil ve všech předchozích soutěžních zápasech letenské rezervy.
Úvodní minuty mnoho vzruchu nepřinesly, hrálo se spíše ve středu pole. Nějaké náznaky šancí byly na sparťanské straně, ale všechny střelecké pokusy letěly vysoko nad bránu.
V 14. minutě se sparťané dostali k první velké šanci zápasu. Po přízemním centru z levé strany, který směřoval za obranu hostí, se dostal ve skluzu do zakončení Drchal, ale trefil jen tyčku. Gabriel z následné dorážky nedokázal překonat Soukupa. Brankář Viktorky skvěle vyběhl a zmenšil střelecký prostor.
V 16. minutě hosté poslali ze standardní situace dlouhý míč do šestnáctky, který se několikrát odrazil v přehuštěném prostoru. Nakonec se k němu dostal kapitán hostů Súkenník, který se tváří v tvář Hečovi nemýlil. Viktorka se ujala vedení 1:0.
Sparta mohla srovnat skóre o 10 minut později po rohovém kopu. Osamocený kapitán Piško však v těžké pozici přestřelil Soukupovu bránu.
Vzápětí se po rychlé rozehrávce hra přesunula na druhou stranu hřiště, kde z levé strany centroval Muleme. K míči se ve skluzu dostal Batioja, který i s přispěním Piška dokázal skórovat, 0:2.
V závěru prvního poločasu se Sparta po pěkné kombinaci dostala do zakončení. Nebezpečnou střelu však dokázal na dvakrát zkrotit Soukup. Krátce před poločasovým hvizdem byl žlutou kartou potrestán Ryneš, ale kvůli nesportovnímu chování okamžitě následovala druhá žlutá karta a tak hráč s číslem 12 opustil hřiště ještě před koncem první poloviny. Do šaten se šlo za stavu 0:2.
Sparta začala druhý poločas aktivně, i přesto, že hrála o jednoho hráče méně. V 63. minutě se po nedůrazném odvrácení míče sparťanskou obranou dostal k němu dotěrný Batioja a vstřelil gól. Milan Heča neměl při této příležitosti šanci, 0:3.
Po tomto přesném zásahu se duel víceméně už jen dohrával. Hrálo se už jen od šestnáctky po šestnáctku, přičemž k žádným větším šancím nedocházelo. Viktorka si průběh zápasu pohlídala a v nastaveném čase ještě mohl přidat gól Fawzy, ale jeho hlavička z dobré pozice skončila jen těsně vedle brány. Utkání tak skončilo 0:3.
Hodnocení sparťanského trenéra Horňáka: „Dnes to byla pro nás opět dost smolná porážka. Ze začátku jsme měli více ze hry, přičemž jsme měli tři vyložené šance. Svou hru jsme hráli i poté, co šli hosté do vedení. Zlom v zápase nastal po vyloučení Ryneše, který trestuhodně zakopl míč poté, co byl rozhodčím napomenut žlutou kartou za předchozí faul. Šlo o obrovské selhání. Je možná dobře, že se mu to stalo v tomto věku a v této soutěži. Kdyby se to stalo v první lize, tam by se to už řešilo jinak.“
AC Sparta Praha B – FK Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)
Góly: 16. Súkenník, 26. a 63. Batioja. ČK: 42. Ryneš. ŽK: Ryneš, Sejk, Patrák, Vitík – Batioja, Zeman, Soukup. Rozhodčí: Dorušák – Dohnálek, Lakomý.
AC Sparta Praha B: Heča – Gabriel (72. Tvaroh), Piško, Vitík, Suchomel – Pudhorocký (59. Dudl), Jonáš, Ryneš, Patrák (72. Šimáček) – Sejk (67. Turyna), Drchal (67. Kozák).
FK Viktoria Žižkov: Soukup – Řezáč (21. Koželuh), Březina, Gabriel, Muleme – Sixta (61. Richter), Súkenník – Bazal, Petrlák (61. Zeman), Nabiyev (86. Elnagar Mohamed Hossam) – Batioja (86. Fawzy).

Další novinky