Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Na úvod výhra 3:0 nad Brnem

Skórovaly Ringelová, Dlasková a Křivská

Sdílet

V prvním kole ženské nejvyšší soutěže Sparta proti Brnu nezaváhala a vyhrála 3:0. Skórovaly Markéta Ringelová, Anna Dlasková a Karolína Křivská.
Vítězný gól zápasu vstřelila v 19. minutě Markéta Ringelová. “Osobně jsem ráda, že se mi podařilo dát gól. Viděla jsem, že padá míč a snažila jsem se ho trefit a směřovat na zadní tyč, což se povedlo. V první řadě máme radost, že jsme získaly tři body, což je pro nás důležité," řekla po zápase sparťanská útočnice. 
Po změně stran se v 70. minutě prosadila také krajní obránkyně Dlasková a střídající útočnice Křivská. Sparťanky tak Moravanky porazily 3:0. Příští kolo hrají fotbalistky Sparty opět doma, 22. srpna doma na Strahově přivítají celek Pardubic.  
"Víme, jak Brno hraje, je to nepříjemný soupeř, který nám nedá nic zadarmo. Hrají agresivní fotbal. Ale my jsme je do ničeho nepustily a v některých situacích jsme byly méně trpělivé. Samozřejmě výsledek mohl být lepší, šance jsme měly. Je to první zápas, od kterého se musíme odpíchnout a je na čem pracovat, příští víkend nás čeká další soupeř," okometovala duel Markéta Ringelová.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka:Z mé pozice musím jen poděkovat hráčkám, že se snažily na hřišti neustále hrát kreativně, i když se nám určité fáze hry nedařily. Ne vždy jsme byli trpěliví a přesní. Ale plně důvěřuji mým děvčatům v každé situaci. Odpracovali jsme dnešní zápas poctivě a zaslouženě jsme získali tři body. Gratuluji děvčatům. A jsem rád, že mám takový tým, který jde na doraz.” 
1. liga žen 2021/2022, 1. kolo 
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno Horní Heršpice 3:0 (1:0) 
Branky: 19. Ringelová, 70. Dlasková, 76. Křivská 
Sparta: Vaníčková - Kotrčová (46. Kavalová), Dědinová, Bertholdová, Dlasková - Ondrušová (58. Bužková), Pochmanová, Sonntagová (74. I. Martínková) - Cvrčková (71. Šubrtová), L. Martínková, Ringelová (71. Křivská) 

Další novinky