Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko s jednoznačným vítězstvím

Rezerva triumfovala 4:1 nad Táborskem

Sdílet

Sparťanská rezerva v 6. kole druhé ligy hostila na domácím hřišti Táborsko. Jednalo se o souboj dvou posledních vítězů nedohraného ročníků ČFL. Před tímto duelem měly oba týmy shodný počet bodů v ligové tabulce. Hosté začali zápas aktivněji, přičemž neproměnili dvě nadějné šance. Sparta pak přebrala kontrolu nad zápasem a do poločasu vstřelila dvě branky. Prosadili se Gabriel a Kozák. Táborsko po změně stran neproměnilo penaltu. Po gólu střídajícího Schánělce na 3:0 bylo rozhodnuto. V divokém závěru se prosadil ještě Vácha a čestný gól za hosty zaznamenal Matoušek.
Trenér Sparty, Michal Horňák, udělal ve srovnání s předchozím zápasem v Příbrami tři změny v základní sestavě. Gelašvili a Ambler začali zápas na lavičce náhradníků a Suchomel nebyl ani v zápise o utkání. Nahradili je Gabriel a Vitík, kteří den předtím nezasáhli do duelu áčka, a Ryneš, který se vrátil po odpykání trestu ze zápasu s Viktorií Žižkov.
První velká šance přišla už ve 3. minutě, kdy Kotek podběhl míč po rohovém kopu a Navrátil se dostal k hlavičce, která skončila na břevně. Následná dorážka jen těsně minula pravou tyč.
Rudí poprvé zahrozili před Pecháčkem v 10. minutě poté, co Ryneš našel z přímého kopu Gabriela. Jeho hlavička se však nevešla do brány.
Nebezpečný centr směřoval do pokutového území v 19. minutě, přičemž Ryneš hlavou prodloužil na Sejka, který vyslal nebezpečnou střelu na brankáře hostů. Ten ale byl připraven a vyrazil ji na roh.
Sparta předvedla pěknou kombinaci ve 20. minutě, do které bylo zapojeno několik hráčů. Ryneš viděl za sebou do lepší pozice nabíhajícího Gabriela, který se dobrým prvním dotykem zbavil obránce a dostal ke střele zblízka, kterou překonal Pecháčka. Sparta se ujala vedení 1:0.
Ve 25. minutě vystřelil zpoza šestnáctky Sejk. Pecháček jeho tvrdou střelu jen vyrazil před sebe, přičemž dobíhající Kozák neměl velké problémy uklidit míč do odkryté brány, 2:0.
Táborsko mělo další nebezpečný roh v 35. minutě. Hostující hráč zakroutil míč přímo do branky, přičemž před Kotkem skákal ještě vysoký Tijani. S těžkou situací si obrana domácích poradila a odvrátila na další rohový kop.
V 39. minutě se Kozák řítil sám na brankáře. Výborný návrat dvou obránců a vybíhající Pecháček mu sice ztížily situaci, ale i tak se dostal ke zakončení. Hostující brankář ho však se štěstím zvládl.
O dvě minuty později to Kozák zkoušel střelou levou nohou uvnitř vápna, avšak trefil jen boční síť.
Hned o minutu na to se aktivní Kozák dostal téměř do totožné situace, která skončila stejně na boční síti.
V závěru poločasu se do slibné pozice dostal Vozihnoj, ale zakončení mu vůbec nevyšlo podle představ. Trefil se jen do středu brány, kde byl připraven Kotek. Více se toho už v prvním poločase nestalo a do šaten se šlo za stavu 2:0.
Hosté začali druhé dějství aktivně a bylo vidět, že chtějí s výsledkem ještě něco dělat. V 50. minutě se po rohovém kopu dostal do zakončení Kopečný. Kotkovi pomohli bránící hráči a míč dokázal bez větších problémů chytit.
Rozhodčí nařídil pokutový kop po faulu uvnitř sparťanského vápna, za který dostal žlutou kartu Vitík. Míč si postavil Boula. Jeho pokus však Kotek přečetl a udržel dvoubrankové vedení svého týmu.
Z několika zajímavých příležitostí nedocházelo k výraznějšímu ohrožení ani jednoho z brankářů.
V 73. minutě dobře zakombinovali domácí. Schánělec si v rohu hřiště udělal prostor a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Amblera. Ten se tísněný obráncem dostal ke střele a těsně minul levou tyč.
Sejk vyslal křížní přízemní střelu o tři minuty na to. Nebezpečný pokus minul pravou tyč jen o centimetry.
Sparta měla další šanci na navýšení skóre v 79. minutě po tom, kdy se Schánělec řítil sám na brankáře, ale z hranice pokutového území minul Pecháčkovu bránu.
O tři minuty na to se však již Schánělec nemýlil po chybě hostujícího brankáře, který si špatně načasoval svůj výběh. Sparťanský hráč už neměl problém dopravit míč do odkryté brány, 3:0.
Domácí byli při chuti. V 84. minutě Ambler sklepnul centrovaný balon na Ryneše, ten však skákající míč neposlal do prostoru brány.
Spartě se nakonec podařilo přidat i čtvrtý přesný zásah. Gabriel přesným centrem našel Lukáše Váchu, který osamocený ze skvělé pozice nezaváhal, 4:0.
Táborsko se navzdory nepříznivému skóre stále pokoušelo útočit. V 90. minutě se jim podařilo přece jen skórovat poté, kdy Provazník posadil míč přesně na hlavu Matouška, který ho poslal do protipohybu bezmocného Kotka. Zápas tak skončil 4:1.
Hodnocení sparťanského trenéra Horňáka: „První poločas jsme nezačali nejlépe, hosty jsme pustili do dvou šancí. Pak jsme se dostali do zápasu, začali jsme hrát více na míči a získali jsme kontrolu nad hrou. Do přibližně 35. minuty jsme dominovali, ale pak jsme se přizpůsobili Táborsku a hra se vyrovnala. Druhý poločas jsme nezačali nejlépe. Hosté udělali dvě střídání, vyběhli na nás a my jsme se museli bránit. Zlom nastal po neproměněné penaltě, kdy jsme se vymanili z tlaku. Po tom, jak jsme skórovali gól na 3:0, bylo rozhodnuto.“
AC Sparta Praha B – FC MAS Táborsko 4:1 (2:0)
Góly: 20. Gabriel, 25. Kozák, 82. Schánělec, 89. Vácha – 90. Matoušek. ŽK: Vitík, Ambler – Tijani, Icha, Kopečný. Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Vyhnanovský.
AC Sparta Praha B: Kotek – Gabriel, Piško, Vitík, Dudl – Patrák (56. Ambler), Pudhorocký (86. Šimáček), Jonáš, Ryneš – Sejk (86. Vácha), Kozák (72. Schánělec).
FC MAS Táborsko: Pecháček – Navrátil, Almeida (84. Rydval), Holiš, Tusjak – Vozihnoj (46. Kopečný), Plachý (66. Provazník), Icha (80. Drozd), Boula – Tijani (46. Matoušek), Miranda.

Další novinky