Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Cenná výhra

Sedmnáctka porazila Sigma

Sdílet

Sedmnáctka v dalším kole Celostátní ligy U17 vyzvala jednoho z nejbezpečnějších soupeřů v soutěži – Sigmu Olomouc. Sparťané rozhodli o svém vítězství po změně stran, kdy třemi góly zaskočili Sigmu a Sparta porazila olomoucké 5:2.
Mladší dorostenci přivítali na Strahově dosud suverénní Olomouc, která první čtyři utkání zvládla vždy na výbornou s plným počtem bodů. Od úvodních minut bylo jasné, že se bude hrát útočný fotbal z obou stran. Oba týmy se nebály tvořit hru a do šancí se dostávat fotbalově. V první šanci zápasu Kačerův centr jen těsně netrefil Rožánek a následná střela Vitarigova mířila do rukavic gólmana Mazury. Na první gól se čekalo devatenáct minut, když na rohový kop Horáka naskočil Váňa a otevřel skóre – 1:0.
Z vedení se však sparťané radovali pouze tři minuty. Dlouhý nákop gólmana hostí sledoval Páleník, Čechal špatně vyběhl a hostující hráč si ho obhodil a vyrovnal – 1:1.
O deset minut později Olomouc skóre otočila. Po zpětné přihrávce za vápno střílel Stryk a jeho střelu nešťastně tečoval Kačer do protipohybu brankáře Čechala – 1:2.
Naštěstí do poločasu bylo vyrovnáno, protože pět minut před přestávkou zavěsil Horákův roh do sítě Říha – 2:2.
Do druhé půle vstoupili aktivněji sparťané a stále více přebírali iniciativu hry oni. Přicházelo více šancí a Olomouc se již nedostávala na dostřel Čechala. V 55. minutě kopal přímý volný kop Horák a našel znovu Váňu, který tentokrát nohou obrátil nepříznivý stav – 3:2.
V 71. minutě vtrhl do vápna Říha, byl jasně sražen a rozhodčí odpískal penaltu. Tu si vzal střelec dvou gólů Váňa a zkompletoval hattrick – 4:2. Pro sparťanského stopera to byl již pátý gól v sezóně.
Na závěrečných 5:2 upravil devět minut před koncem hlavou Rus, který zužitkoval centr Šimonovského a Sparta slavila cenné vítězství nad Sigmou Olomouc.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, o to více si vážím, jak jsme ho zvládli. Samozřejmě mě mrzí dva zbytečné inkasované góly, ale kluci ukázali charakter a vývoj utkání otočili. Druhý poločas jsme byli lepším týmem a troufám si tvrdit, že zaslouženě vyhráli. Děkujeme i divákům za podporu.“
AC Sparta Praha U17 – SK Sigma Olomouc U17 5:2 (2:2)
Branky: 20., 55. a 70. (pen.) Váňa, 40. Říha, 81. Rus – 22. Páleník, 31. Stryk. Rozhodčí: Štefan – Švagr, Kučera. Počet diváků: 60 diváků.
Sparta: Čechal – Vaněk, Váňa L., Rebibo, Říha – Kačer (64. Rus), Slanina, Horák (80. Cettl), Vitarigov – Boháč (80. Šimonovský), Rožánek (70. Krulich).
Sigma: Mazur – Šembera, Řezníček (75. Petráš), Proniuk (58. Foukal), Nguyen (75. Chudoba), Vaculík (46. Mokrovics), Pavlíček, Uriča, Táborský, Páleník (46. Jalovičor), Stryk.

Další novinky