Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Drnovická loupež

Rezerva přehrála Vyškov 3:2

Sdílet

Návrat legendy. Drnovický stadion opět po letech ožívá profesionálním fotbalem. Domácí MFK Vyškov přivítal rezervu Sparty v rámci 8.kola F:NL a sparťané si odváží všechny body do Prahy za vítězství 3:2. Výhru vystřelili dvougólový Minčev a třetí branku Sparty vstřelil Ryneš.
Celkem 1173 diváků přivítalo potleskem aktéry sobotního utkání mezi Vyškovem a béčkem pražské Sparty a byli to letenští, kteří byli v úvodních minutách aktivnějším týmem na trávníku. Trenér Michal Horňák sáhl oproti minulému kolu do sestavy. V základní jedenáctce dostali šanci Dudl s Amblerem a nezklamali.
Již ve druhé minutě nebezpečně pálil Sejk, ale jeho pokus odvrátila obrana do autu. Z následného rohu byl blízko gólu Minčev, ale propadnutý roh před ním odkopl bránící hráč. V další příležitosti našel Pudhorocký přetaženým centrem kapitána Piška, který vracel před branku. Dorážející Minčev ani nadvakrát neprocedil míč shlukem těl před sebou. I nadále byla Sparta nebezpečnějším mužstvem na hřišti. V osmé minutě šli sparťané do přečíslení 3 na 2, ale gólem to neskončilo, protože Sejkovi sebral míč na poslední chvíli obránce.
První žluté karty tasil sudí Vít v patnácté minutě, kdy ji po menší šarvátce ukázal dvojici Piško – Vintr O.. O minutu později se Minčev prosmýkl po levém křídle do šestnáctky a centrem hledal hlavu Sejka, míč však nabral jiný směr přes brankáře Šustra a mířil do branky. Nakonec se rozezněla tyč! Na druhé straně se předvedl také majitel čtyř čistých kont brankář Kotek, který famózně vychytal tváří v tvář vytáhlého Fofanu. Zdálo se, že jedna tyčka byla málo, protože ve 23. minutě si na roh seběhl Sejk a tvrdou hlavičkou opět orazítkoval jen brankovou konstrukci. Hladoví hráči v rudých dresech obléhali branku domácích, ale bez gólového výsledku. Nic na tom nezměnil ani závar ze 32. minuty, kdy střely Sejka a Minčeva zastavili obětaví obránci Vyškova. Sparta se však dočkala, šest minut před přestávkou prodloužil dlouhý centr Jonáše Sejk a míč putoval pod nohy Minčeva, který zachoval klid a míč dotlačil do sítě – 0:1!
Vedení Sparty však trvalo jen několik desítek vteřin. Vyškov rychle rozehrál a přenesl hru po pravé ruce Kotka na Kanakinamu, který si zasekl balon, nechal projet obránce ve skluzu a propálil Kotka – 1:1.
Další branku tisícovka diváků v první půli neviděla a vyrazila pro nutné občerstvení, aby byl zážitek z druhého poločasu co nejlepší.
Trenér Michal Horňák o přestávce nesáhl ke střídání a volba to byla správná, protože ve 52. minutě si Minčev navedl míč na střed, oklamal obránce, zkontroloval postavení brankáře a nekompromisně vrátil Spartě vedení – 1:2.
Stejně jako po prvním zásahu Sparty chtěl Vyškov bleskově odpovědět. Nejprve prolétl šestnáctkou letenských centr z pravé strany, bez dotyku kohokoliv. Poté si dlouhý křižný míč zpracoval do běhu Vintr O. a tvrdě vypálil z úhlu na přední tyč. Vyrovnáno – 2:2.
Na drnovickém trávníku se schylovalo k velké bitvě až do poslední minuty. Hráči si nic nedarovali a bojovalo se o každý kousek hřiště a kouč Horňák i nadále věřil jedenácti mužům, které vybral do základu. Běžela 68. minuta a za obranu Vyškova letěl vysoký míč přes celé hřiště. Nabíhající Ryneš si prvním dotykem hrudí poslal míč za obránce a elegantním lobem přehodil Šustra – 2:3.
Domácí Vyškov se však nevzdával a v závěrečných dvaceti minutách se snažil vyrovnat. Avšak marně, protože ztroskotal na dobře pracující obraně Sparty, a nebo na brankáři Kotkovi, který několikrát stáhl ze vzduchu nebezpečný centr a vypomohl svým spoluhráčům. Remíza byla ve vzduchu v poslední minutě základní hrací doby, ale Simr hlavičkoval do tyče. Sparta porazila před početnou návštěvou v Drnovicích Vyškov 3:2 a posunula se prozatím na první místo F:NL.
V dalším kole narazí Sparta B na Vlašim, a to v neděli 26. září na Strahově (10:30).

Komentář trenéra Michala Horňáka

Vyškov jste porazili 3:2, bylo to v Drnovicích vyloženě vyválčené vítězství?
„Nebylo to vůbec lehké utkání. Pokud chcete vyhrávat, tak musíte počítat s tím, že vás to bude bolet a myslím, že proti Vyškovu to hráče bolelo. V prvním poločase jsme si vytvořili opravdu velké množství příležitostí, které jsme měli proměnit a téměř rozhodnout o osudu utkání. Nakonec jsme se prosadili jen jednou v prvním poločase. Mrzí mě však, že jsme jak po první, tak i po druhé brance velmi brzy inkasovali, což nás srazilo. Tým však ukázal sílu a Ryneš vstřelil vítězný gól. Hráči odehráli velmi dobrý zápas a zaslouží si pochvalu. Zároveň chci ocenit fanoušky, kterých přišla více než tisícovka a přál bych si, aby v podobném počtu chodili i na Strahov, protože hráči by si to zasloužili.“
Dlouho jsme se nedokázali prosadit, bylo důležité zůstat koncentrovaní a věřit si?
„Přesně tak, viděli jsme, že máme více ze hry a vytváříme si šance, ale góly nepadají. Stává se, že takové zápasy nemusíte nakonec vyhrát, ale proti Vyškovu to ten zápas nebyl. Hráči to ve druhém poločasu zlomili a vyhráli.“
Dvakrát se prosadil Minčev, může to být pro něho povzbuzení?
„Myslím si, že ano a zároveň takový dobrý impulz pro něho do další práce. Oproti minulému zápasu měl více ofenzivních povinností než těch defenzivních a sedlo mu to. Chodil si pro míče a dařilo se mu. Je to vynikající fotbalista, což předvedl u druhého gólu, kdy vše bylo vědomé.“
V dresu Vyškova nastoupil téměř dvoumetrový Fofana, dělal defenzivě problémy?
„Dělal hlavně v prvním poločase, kdy nastoupil na pozici hrotového útočníka. Uvědomovali jsme si jeho sílu v hlavičkových soubojích a soustředili jsme se na odražené míče, ale ty jsme bohužel nesbírali, a to nám dělalo problémy. Po přestávce se přesunul do obrany a obraz hry se změnil, kdy Vyškov sázel na rychlejšího ofenzivního hráče.“
MFK Vyškov – AC Sparta Praha B 2:3 (1:1)
Branky: 40. Kanakimana, 59. Vintr O. – 39. a 52 Minčev, 77. Ryneš. ŽK: Vintr O., Jambor, Fofana – Piško, Suchomel, Šilhart, Ryneš. Rozhodčí: Vít – Dobrovolný, Slavíček. Počet diváků: 1173 diváků.
Vyškov: Šustr – Fofana, Štěpánek, Ilko, Slaměna (86. Jambor), Cabadaj (46. Vintr M.), Kanakimana (81. Klesa), Jambor (81. Lahodný), Srubek, Němeček, Vintr (68. Simr).
Sparta B: Kotek – Suchomel, Piško, Vitík, Dudl – Ambler (78. Schánělec), Pudhorocký (88. Gelašvili), Jonáš, Ryneš – Minčev (78. Šilhart), Sejk.

Další novinky