Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Konec vítězné série béčka

Béčko doma nestačilo na Vlašim

Sdílet

Béčko čekalo v rámci 9. kola domácí utkání proti Vlašimi. Sparťani chtěli navázat na sérii čtyř vítězství v řadě. Naopak hosté měli za sebou v lize šňůru dvou proher, které doplnila porážka v MOL Cupu v průběhu týdne. Sparta odstartovala duel aktivněji, vypracovala si několik slibných příležitostí, kterým však chyběla větší přesnost. Hosté následně předvedli lekci z efektivity, když skórovali z prvních tří šancí, které se jim naskytly. Prosadili se Blecha a Alijagič, který skóroval dvakrát. Sparťani ve druhém poločase bojovali a chtěli zvrátit výsledek. Vypracovali si vícero šancí, ze kterých se dvakrát prosadil Kozák. Vyrovnat se však už nepodařilo.
Oběma týmům se střelecky daří v aktuálním ročníku, přičemž patří k mužstvům s nejvyšším počtem vstřelených gólů druhé ligy. Trenér Michal Horňák udělal ve srovnání s posledním duelem ve Vyškově jednu změnu v základní sestavě. Martina Minčeva, který si o víkendu plnil povinnosti za áčko, nahradil Tomáš Schánělec, pro kterého šlo o první start od začátku zápasu v této sezoně.
První ohrožení přišlo již ve 4. minutě, kdy Řehákovou pozornost vyzkoušel Ryneš. Domácí brankář však měl na míč dobrý výhled a dokázal ho vyrazit. Následná dorážka nesměřovala do prostoru brány.
Řehák musel zasahovat i při pokusu Schánělca v 14. minutě. Jeho prudká střela z hranice šestnáctky však šla jen doprostřed brány.
Už o dvě minuty na to se stejný hráč dostal do úniku, ale místo střely se rozhodl ještě přihrávat. I když první přihrávku hostující obrana zblokovala, ta druhá už našla Ryneše, jehož přízemní střela ke pravé tyči neměla dostatečnou razanci.
Sparta působila aktivnějším dojmem a v ofenzivní činnosti měla od úvodu duelu navrch, ale chyběla jí efektivita. Dalším pokusem se prezentoval Sejk v 19. minutě, který však skončil podobně jako ostatní střely z kopačky jeho spoluhráčů.
Vlašim se do první vážné příležitosti dostala až v 21. minutě, ale hned skončila gólem. Alijagič zatáhl míč po levé straně a uprostřed hřiště našel Riga. Ten ho ještě posunul na v lepší pozici postaveného Blechu, který už zblízka neměl problém překonat Koteka, 0:1.
Béčko mělo skvělou příležitost na dorovnání skóre již o čtyři minuty později. Ambler však z hranice malého vápna nepřekonal Řeháka, který předvedl dobrý zákrok.
Hned z následné šance na opačné straně se po ztrátě míče ve středu pole podařilo skórovat Alijagičovi, který přidal druhý gól hostí přízemní střelou kolem Koteka, 0:2.
V 31. minutě zůstal vpředu nikým nepokrytý Alijagič. Všiml si toho jeho spoluhráč a vyslal ho do samostatného úniku na brankáře. Alijagič pohotově zakončil a nedal Kotkovi žádnou šanci. Hosté se dostali už do vedení 0:3.
Vlašim měla další zajímavou příležitost v 43. minutě, když se po Blechovým centru z levé strany dostal do zakončení Svoboda. Jeho pokus, i díky teči jednoho z domácích obránců, skončil jen těsně nad Kotkovou bránou.
V prvním poločase se toho už víc neudálo a do šaten se šlo za stavu 0:3.
Trenér Horňák přes poločas udělal dvě změny, když poslal na hřiště Kozáka a Gabriela.
Sparta se nevzdávala a bojovala. V 62. minutě Ambler vysunul Kozáka, který se ocitl sám před brankářem a střelou pod břevno mu nedal žádnou šanci, 1:3.
V 71. minutě přišel další nebezpečný pokus z kopaček domácích. Kozákova prudká střela těsně minula Řehákovou bránu.
Sparta působila aktivnějším dojmem, přičemž Vlašim hrála spíše na protiútoky. Do vyložených šancí se týmy moc nedostávali, na čem měli velkou zásluhu defenzívy obou týmů.
Kozák zahodil obrovskou šanci v 79. minutě, když prostřelil bránu z hranice malého vápna.
V 88. minutě se po pěkné zasekávačce na hranici šestnáctky dostal k zakončení Šilhart. Jeho pokus směřoval k levé tyči, ale chyběla mu větší razance.
Sparta předvedla v nastaveném čase rychlý přechod od vlastního brankáře až ke šestnáctce hostů. Sejk odtud našel přesným centrem hlavu Kozáka, který se nemýlil a snížil na 2:3.
V nastaveném čase jsme už toho víc neviděli.
Hodnocení sparťanského trenéra Horňáka: "Bylo to nadstandardní druholigové utkání technického charakteru. Vlašim chtěla hrát fotbal, což nám vyhovovalo. Zápas byl podobný tomu se Žižkovem, míč jsme měli na kopačkách a vytvářeli jsme si i šance, ale hosté dávali góly. Svým svěřencům jsem neměl přes poločas mnoho věci vytknout, akorát ty góly, který následovaly po taktických chybách z naší strany. Přes poločas jsem udělal dvě změny v sestavě, což nebylo způsobeno výkonností, ale změnou rozestavení, se kterým jsme vstoupili do druhého poločasu. Já jsem s naším výkonem spokojený, i když jsme na skóre prohráli, tak klukům jsem řekl, že pro mě byli dnes vítězové. Velmi si cením, že to za stavu 0:3 nevzdali, bojovali a do posledních vteřin sahali na body. Klobouk dolů před jejich výkony."
Okeke a Večerka:
"Okeke měl dlouhodobější problémy s břichem, ale podařilo se je vyřešit a už trénuje s týmem. Večerka přišel z Opavy a zatím je s týmem dva týdny. Momentálně se sžívá s novým prostředím a spoluhráči. Je to levonohý stoper, kterých není nikdy dost. Počítám s tím, že zasáhne ještě na podzim."
AC Sparta Praha B – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:3 (0:3)
Góly: 62., 90.+2. Kozák  –  21. Blecha, 27. Alijagič, 31. Alijagič. ŽK: Suchomel, Dudl, Sejk, Ambler, Kozák – Křišťan, Alijagič, Červenka. Rozhodčí: Černý – Mikeska, Vyhnanovský.
AC Sparta Praha B: Kotek – Suchomel, Piško, Vitík, Dudl (46. Gabriel) – Ambler (68. Šilhart), Pudhorocký, Jonáš, Ryneš – Sejk, Schánělec (46. Kozák).
FC Sellier & Bellot Vlašim: Řehák – Alijagič (81. Janda), Křišťan, Svoboda, Červenka, Višinský (90.+3 Starý), Breda, Broukal, Hošek, Rigo (59. Zinhasovič), Blecha.

Další novinky