Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko prohrálo v Opavě.

Rezerva odjela do Prahy s porážkou.

Sdílet

Po domácí výhře nad Duklou Praha v poměru 5:1 cestovalo naše béčko k utkání 14.kola FORTUNA NÁRODNÍ LIGY do Opavy. Místní Slezský FC, ještě minulou sezónu ligový, byl před utkáním se Spartou v tabulce na 12. příčce. Poprvé dostal šanci v základní sestavě Dalibor Večerka, který do Sparty v létě přišel právě z Opavy.
Sparťané začali utkání aktivně a v první minuty víceméně odehráli na polovině Opavy. První vážnou šanci ke skórování měl Sejk. Tomu předložil míč na prostředek hranice velkého vápna Pudhorocký, ale zakončení placírkou po zemi k tyči dokázal vyrazit brankář Digaňa.
Po faulu na polovině hřiště zahrávali domácí standardku. Během letu míče stáhl Dudl domácího hráče za což inkasoval žlutou kartu, a především se pískala penalta pro Opavu. Tu zahrával Helešic a poslal domácí do vedení.
Ve 27.minutě měli domácí velkou šanci. Po centru Helešice razantně hlavičkoval Didiba, ale jeho pokus dokázal Kotek vyškrábnout na roh. Bohužel po něm už se hostům podařilo dostat míč do sítě Sparty, kdy se podruhé v zápase prosadil Helešic.
Ve 35. minutě vyrazil Digaňa zakončení Dudla do tyče, od které se míč kutálel za brankovou čáru, ale dobíhající obránci jej stihli odkopnout do bezpečí.
Krátce před koncem poločasu měl ještě dobrou příležitost Sejk, ale jeho zakončení letělo nad břevno. Po 45 minutách tak Opava vedla díky dvěma brankám Helešice 2:0.
Do druhého poločasu vstoupily oba týmy bez střídání. Téměř celou první polovinu druhé části jsme neviděli, kromě několik žlutých karet, nic zaznamenáníhodného. Domácí se soustředili na zajištěnou obranu a hru na brejky. Sparťané se zatím postupnou kombinací snažili najít cestu do vápna Opavy, ale nedokázali se dostat do tempa a vytvořit si brankové příležitosti.
V 68. minutě proletěl prudký přízemní centr skrz vápno Sparty, žádný z domácích hráčů ale na něj tečí nedosáhl. O osm minut později bylo rušno na obou stranách. První z dobrých šancí měla Opava, kdy Holík zkoušel téměř z poloviny hřiště přelobovat Kotka. Ten se však stihl vrátit a jeho pokus vyrazit nad břevno. Po následném rohu jsme naopak šli my do brejku, ale poslední přihrávku dokázal na velkém vápně Opavy skluzem vykopnout vracející se Kramář.
Sparta postupně během druhé půle do hry poslala Kozáka, Šilharta, Patráka a Daa, ale ani jim se nepovedlo vytvořit nějakou gólovou příležitost.
Domácí svůj náskok z prvního poločasu dokázali udržet a po zásluze zvítězili 2:0.
Ohlas trenéra Michala Horňáka:
„Zápas rozhodl první poločas, kdy první gól jsme dostali z takové nešťastné penalty, kdy si myslím, že nebyla jednoznačná, protože míč nesměřoval vůbec do místa, kde rozhodčí viděl faul. Navíc se oba hráči tahali v souboji stejně. Myslím, že takové penalty by se pískat neměly. Krátce na to jsme dostali druhý gól a ten rozhodl o osudu utkání. I přesto, že jsme provedli několik změn, tak jsme se nedostali do tempa. Soupeř hrál jednoduše, zalezl, hrál na rychlé protiútoky a my jsme si nedokázali se zahuštěnou obranou poradit.“
Slezský FC Opava – AC Sparta Praha B 2:0 (2:0)
Góly: 15. a 27. Helešic
SFC Opava: Digaňa – Celba, Hnaníček (C), Janoščín, Kadlec – Darmovzal (61.Kramář), Rychlý – Pikul (61.Rataj), Didiba, Helešic (86.Šcudla) – Holík (90.Gorčica).
Sparta B: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Večerka, Suchomel (71.Patrák) – Ryneš (80.Dao), Jonáš, Pudhorocký, Dudl (58.Šilhart) – Schánělec (58.Kozák), Sejk(C).

Další novinky