Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-16

Vítězství v derby

Kategorie U16 vyhrála 5:0

Sdílet

Po odložení termínu utkání z důvodu karantény se přece jen kluci z kategorie U16 dočkali a mohli derby odehrát ještě letos. Jak skvěle zápas začal, tak i skončil. Svěřenci trenéra Hovorky deklasovali Slavii 5:0.
AC Sparta Praha U16 - SK Slavia Praha U16 5:0 (3:0)
Branky: 7., 14. Rus, 38. Demmer, 54. Kotrba, 60. Tesař
Do utkání jsme vstoupili výborně a hned ve čtvrté minutě jsme aktivitou na útočné polovině získali míč, dostali ho do strany na Kotrbu, který přesným centrem našel na zadní tyči Ruse, který z blízka prostřelil brankáře Slavie. Druhá branka padla ve čtrnácté minutě zápasu. Akce začala u našeho stopera a záložníka, kteří udělali to, co od nich očekáváme. Skvěle rozehraná akce skončila centrem na zadní tyč, odkud ještě Lukáš Saal našel zpětnou přihrávkou osamoceného Ruse a ten nedal brankáři šanci. Skvělý začátek pro naše kluky, ale poté také zahrozil i soupeř. Míčem za naši obranu a špatnou komunikací mezi brankářem a obráncem se soupeř téměř radoval ze vstřelení branky. Naštěstí Svoboda na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry a my velkou šanci soupeře přečkali. V zápětí jsme ve třicáté osmé minutě vystřelili třetí branku, kdy po sklepnutí Ruse pálil Kotrba.
Druhý poločas byl vyrovnaný a Slavie se snažila o zvrat. Díky otevřené obraně soupeře jsme v padesaté čtvrté minutě vystřelili po rychlém provedeném brejku Kotrby čtvrtý gól. Jako tečku za skvělým výkonem v derby jsme dali pátý gól po rychle a chytře rozehraném rohovém kopu, kdy se prosadil Tesař. Derby se hrálo ve vysokém tempu a nasazení, zároveň nabídlo z obou stran velmi dobré fotbalové momenty.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Jakub Hovorka: „Ač výsledek krásný, tak jsme narazili na těžkého soupeře a jsem rád, že jsme toto utkání mohli ještě na podzim sehrát. Tři hlavní faktory výhry v derby? - skvělý a náročný týmový výkon - touha uspět a být lepší než soupeř - sebevědomí hráčů, které jsme do nich pumpovali celý podzim v zápasech a trénincích. Těší mě, že se nám utkání podařilo takhle zvládnout. Je to samozřejmě velký závazek do další tvrdé práce a dlouhé cesty, která tyto kluky ještě čeká. A začneme hned v neděli, kdy změříme síly proti silné Olomouci v rámci Memorialu Vlastislava Marečka na Strahově.“
AC Sparta Praha U16: Heerkens (46. Pedro), Randa (75. Šetka), Princ, Svoboda, Tesař, Wölfl (60. Nechvátal), Demmer (60. Winter), Feit, Saal, Rus, Kotrba (70. Sedláček).

Další novinky