Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

Dominika Plachá – mládežnická hráčka měsíce

Jedna z nejproduktivnějších hráček WU15

Sdílet

Lednovou mládežnickou hráčkou měsíce se stala Dominika Plachá, členka týmu starších žákyň. Čtrnáctiletá fotbalistka si za odměnu zatrénovala s A-týmem.
Dominika začala s fotbalem už ve svých pěti letech v týmu SK Konárovice. Odtud nejdříve přestoupila do týmu dívek z Hradce Králové. A od léta 2021 je posilou v týmu starších žákyň. Kde si ji trenéři vyhlédli ve vzájemných zápasech a také díky bližšímu poznání na prázdninovém fotbalovém kempu.
Dominika je ofenzivně laděná hráčka, která je schopná nastoupit na vícero postech, ať už v útoku nebo středu zálohy. V této sezóně 2021/22 zaznamenala v zápasech 13 branek a přidala několik asistencí. Patří tak k nejproduktivnějším hráčkám svého týmu.
Pro přestup z Hradce do Sparty jsem se rozhodla, protože jsem chtěla hrát za jeden z nejlepších týmů v republice a byl to můj sen. Další z důvodů mého přestupu jsou skvělí trenéři tohoto týmu, díky kterým věřím, že se budu stále zlepšovat,“ říká Dominika.

Trénink s A-týmem jsem si moc užila, byl sice dost fyzicky náročný, ale zvládla jsem ho. Jsem si jistá, že byl pro mě velice přínosný. Byla to pro mě velká zkušenost a jsem moc ráda, že jsem si mohla s A-týmem zatrénovat. Velice se mi líbilo prostředí Strahovského stadionu,“ sdělila nám po tréninku Dominika Plachá.

Další novinky