Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko s Chrudimí bez branek

Sparta B sehrála remízové utkání s MFK Chrudim

Sdílet

Letenská rezerva odehrála další přípravné utkání před startem jarní částí soutěže. Na Strahov přijela též druholigová Chrudim, která zde v polovině ledna prohrála 0:5 s A-týmem Sparty. Tentokrát z Prahy odjela bez prohry po bezbrankové remíze s béčkem trenéra Horňáka.
Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kteří si vypracovali dobrou příležitost už v 5.minutě, kdy osamocený Průcha dostal míč proti noze a z penalty ranou z první zakončoval. Jeho pokus ale mířil přímo do místa, kde stál Kotek a jeho ránu vyrazil k obráncům, kteří míč odklidili do bezpečí. Za pár minut na tuto šanci reagoval Kozák, jenž si navedl z levé strany míč do středu a vypálil, jenže ani jeho zakončení nebylo přesné a mířilo těsně nad břevno.
Velkou šanci ke skórování měl záložník Pudhorocký, který vystihl chybu chrudimských stoperů a postupoval sám proti brankáři Ordeltovi. Ten ale dobře proti zakončení vyběhl a Pudhorockého pokus zablokoval. V nastavení prvního poločasu pak měl další dobrou možnost Kozák, který hlavičkoval jen do brankáře poté, co Šilhart rozehrál roh nakrátko k Pudhorockému, jenž centroval přesně na hlavu sparťanského útočníka.
Do druhého poločasu vstoupili Letenští se sedmi novými hráči. Na hřišti zůstali po prvním poločase jen Kotek, Turyna, Kozák a Goljan. Právě posledně jmenovaný poslal výborný míč na rozeběhnutého Daa ze standardky pár metrů od rohového praporku. Točený míč směrem do branky Dao hlavičkoval v rychlém náběhu dobře pod břevno, ale hostující brankář se vyznamenal a pokus vytáhl nad branku. Goljan měl v dalších minutách ještě další dva dobré momenty. Nejdříve našel ve vápně po zemi Turynu, ale tomu míč těsně před zakončením ukopl obránce na roh a o pár minut později zakončoval sám poté, co se kličkou uvnitř vápna zbavil obránce, navedl si míč na silnější levou nohu, ale jeho přízemní rána na zadní šla těsně vedle tyče.
Sparťané měli více ze hry a také si vypracovávali další šance. V 67. minutě zahrával kapitán Vácha standardku na hlavu Kozáka, ale znovu byl úspěšný brankář hostů, který i tentokrát vyškrábl pokus na roh. V 75.minutě vyhrál Goljan důrazem souboj na kraji velkého vápna, navedl si míč k brankové čáře a dával pod sebe na volného Váchu, který mohl na velkém vápně zakončovat. Střela levačkou se mu ale nepovedla a skóre zůstalo nezměněné. I přes velké množství příležitostí Sparty mohla nakonec rozhodnout Chrudim. Útočník Surmaj krátce před koncem postupoval sám na Kotka, ale vracející se Gelašvili, který přišel do hry v 70.minutě, čistě ve skluzu ukopl hostujícímu hráči míč a ten se tak k zakončení nedostal.
Souboj s Chrudimí na prosluněném Strahově skončil bez branek. Se stejným soupeřem se utkáme v posledním kole letošního ročníku F:NL. Soutěžní jaro pro nás začíná za měsíc s Varnsdorfem na stadionu Evžena Rošického na Strahově.
AC Sparta Praha B – MFK Chrudim 0:0 (0:0)
Sparta B 1.poločas: Kotek – Borkovec, Piško(C), Vydra, Horák – Šilhart, Jonáš, Pudhorocký, Goljan – Turyna, Kozák.
Sparta B 2.poločas: Kotek – Tvaroh, Večerka, Červak, Dudl – Dao, Holoubek, Vácha (C), Goljan – Turyna (70.Gelašvili), Kozák.

Další novinky